Mergi la conţinutul principal

Colegiul "Murgoci", prima opţiune a celor mai buni elevi

Rezultatele admiterii computerizate situează Brăila pe o poziţie ceva mai bună decât anul trecut. Au rămas numai 7 candidaţi nerepartizaţi, faţă de 15 câţi au fost anul trecut. Cei şapte sunt din: Drogu, Jirlău - 2, Stăncuţa - 2, Lanurile şi Berteştii de Jos. Ei aveau medii de admitere între 5.56 şi 4.29. La nivel naţional sunt 505 candidaţi nerepartizaţi. Cei mai mulţi nerepartizaţi fiind din Maramureş - 96, Bacău - 36, Iaşi şi Suceava câte 35.
Din alte judeţe au venit la Brăila 22 de candidaţi din: Tulcea, Ialomiţa, Neamţ, Vaslui, Galaţi şi Vrancea.
Ultima medie de admitere de la Colegiul "Murgoci", specializarea mate-info, bilingv engleză, a crescut cu o sutime faţă de anul trecut, de la 9.75 la 9.76. În plus, cei mai buni elevi din judeţ au preferat toţi Colegiul "Murgoci", astfel că primele cinci poziţii din topul specializărilor de anul acesta sunt ocupate numai de această şcoală. Cererea pentru ştiinţele naturii la "Murgoci" a crescut faţă de anul trecut, astfel că ultima medie de admitere a crescut şi ea de la 8.78 la 9.43, în timp ce ultima medie pentru mate-info la acelaşi colegiu a scăzut de la 9.44, în 2011, la 9.29, anul acesta. În schimb, au crescut ultimele medii de admitere pentru celelalte specializări de la "Murgoci": ştiinţe sociale - 9.28, filologie - 9.05. De asemenea, trebuie menţionat faptul că specializarea mate-info, bilingv engleză de la "Murgoci" a ajuns în topul 50 al specializărilor de la nivel naţional pe poziţia 10, faţă de poziţia 13 de anul trecut, fiind singura prezentă în acest top din judeţul Brăila. Următoarele ultime medii sunt de la "Bălcescu" şi "Iorga", între acestea fiind doar două specializări de la "Perpessicius". La "Bălcescu", ultima medie la ştiinţele naturii a fost 8.81, urmează ştiinţele naturii de la "Iorga" cu 8.75, "Bălcescu" - ştiinţe sociale - 8.72, "Bălcescu" - mate-info - 8.71, "Iorga" - ştiinţe sociale - 8.71, "Iorga" - mate-info - 8.42. Ultimele medii peste opt s-au mai înregistrat la "Perpessicius" - filologie - 8.30 şi ştiinţele naturii - 8.09. Celelalte ultime medii de anul acesta sunt sub opt.
Concluzia este aceea că elevii cu rezultate bune au preferat Colegiul "Murgoci", indiferent de specializare, apoi au preferat ştiinţele naturii la liceele foarte bune: "Bălcescu", "Iorga", "Perpessicius". Cert este că în lupta care se dă de cel puţin doi ani între "Bălcescu" şi "Iorga", liceul din urmă câştigă tot mai mult teren.
Cele mai mici ultime medii de admitere sunt la: "Neniţescu" - ind. alimenară - 3.73, "Oncescu" Ianca - mecanică - 3.76, "Brâncoveanu" - mecanică - 3.85, "Ed. Nicolau" - turism şi alimentaţie - 3.89. Tot medii de admitere sub cinci au fost şi la specializările: "Edmond Nicolau", specializarea industrie textilă - 4.47, "Brâncoveanu", specializarea electric - 4.96 şi "Istrati", electric - 4.63.
În urma admiterii computerizate au mai rămas locuri chiar la unele licee bune. Mai sunt şapte locuri la specializarea filologie de la "Iorga", opt la ştiinţe sociale la "Sebastian", 13 la ştiinţele naturii şi 15 la mate-info, la şcoala amintită. Mai puţine locuri au rămas la: "Gh. K. Constantinescu" - estetica şi igiena corpului omenesc - 6, "Angelescu" Ianca - mate-info - 8, "Saligny" - ştiinţele naturii - 6 şi electronică şi automatizări - 8. Cele mai multe locuri libere au rămas la: "Saligny" - mecanică - 75, "Istrati" - electric - 54, "Ed. Nicolau" - construcţii - 36, "Ion Ghica" Economic - 39, "Ed Nicolau" - ind. alimentară - 39.
Astăzi se vor afişa rezultatele admiterii computerizate în şcolile de provenienţă ale elevilor şi lista cu locurile neocupate la licee. În perioada 16 - 26 iulie se depun dosarele la liceele unde elevii au fost admişi. Cei care nu au fost admişi pot intra în etapa a doua a repartizării computerizate. Cei care nu se vor înscrie în perioada amintită vor pierde locurile pe care au fost admişi, acestea urmând să fie scoase la concurs pentru etapele ulterioare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro