Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Colectezi deşeurile electrice şi câştigi aparate electrocasnice!

• Primăria Municipiului Brăila organizează o nouă campanie de colectare selectivă a aparatelor electrice şi electronice vechi sau stricate, becuri şi baterii • brăilenii care vor aduce astfel de deşeuri la punctele de colectare vor participa la o tombolă cu premii

 

Primăria Municipiului Brăila organizează în perioada 21-29 noiembrie o nouă acţiune de colectare a deşeurilor electrice si electronice (DEEE ) de la cetăţeni numită „Casele noastre sunt depozite de vechituri?”. Organizatorii campaniei oferă servicii gratuite de colectare şi preluare a deşeurilor electrice. Acţiunea are şi caracter educativ cu privire la importanţa colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susţinută de Asociaţia Româna pentru Reciclare - RoRec.

 

Cum colectăm DEEE?

În perioada 21-29 noiembrie, deşeurile grele sau voluminoase vor fi preluate gratuit de la domiciliu, instituţii şi sedii de firmă, între orele 10.00-16.00, prin comenzi telefonice la TelVerde RoRec 0800 444 800 (număr gratuit, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00), iar sâmbătă, 24 noiembrie, între orele 10.00 şi 16.00 vor fi deschise 5 puncte de colectare provizorii la care cetăţenii pot să aducă aparate electrice şi electronice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv şi trimise la reciclare. Aceste puncte de colectare vor fi amenajate în următoarele locuri din oraş: Str. Cezar Petrescu c/c str. Octav Doicescu; Calea Galaţi, parcare bloc Turn; Piaţa Independenţei, platou Primărie; Camin Cultural Chercea; Şoseaua Viziru , Giratoriu - Mecanizatorilor.

“Fiecare cetăţean care se va debarasa de aparatele electrice vechi sau stricate în cadrul acestei acţiuni de colectare va participa la o Tombolă cu Premii, constând în aparate electrice şi electrocasnice noi: un frigider, două cuptoare cu microunde, 3 mixere, 4 cafetiere, 4 maşini de călcat. Tragerea la sorţi a câştigătorilor va avea loc joi, 29 noiembrie, ora 11.00, în Piaţa Independenţei, pe platoul Primăriei”, anunţă Primăria într-un comunicat de presă.

Pentru aparatele electrice şi electrocasnice întregi, grele sau voluminoase, deponenţii pot primi Tichete Cadou, în valoare de 10 lei fiecare, astfel: 2 tichete pentru maşini automate de spălat rufe, uscătoare de haine sau maşini de spălat vase, respectiv 2 tichete pentru aparate frigorifice (frigidere, congelatoare, combine frigorifice, vitrine frigorifice).

Această campanie face parte dintr-o lungă colaborare a Primăriei Municipiului Brăila cu Asociaţia Română pentru Reciclare - RoRec. Colectarea deşeurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice! Prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, se asigură permanent preluarea gratuită a deşeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

Alege să respecţi nu doar legislaţia, ci întreaga comunitate din care faci parte şi, mai ales, mediul înconjurător. Colectează deşeurile electrice!

Mai multe detalii despre campanie pe www.rorec.ro, www.colecteaza.ro şi pe www.facebook.com/asociatiarorec.ro.

 
Categorie articol: 

Comentarii