Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Colceag ramine sef in Politia Comunitara

Primarul municipiului nu are nici o grija, in privinta capacitatii numarului 2 al Politiei Comunitare, de a conduce aceasta institutie, in ciuda faptului ca acesta a fost internat o perioada in spital, pentru a-si trata unele probleme psihice. Ieri, in cadrul sedintei Consiliului Local Municipal, un singur consilier, Victor Neagu (PD), a fost interesat sa afle ce se intimpla in acest caz, si daca primarul are confirmarea ca problemele de sanatate nu-i afecteaza capacitatea de munca lui Colceag: "Domnul Colceag a avut niste probleme psihice, in urma carora a facut un tratament. In urma tratamentului, i s-a suspendat si dreptul de a conduce masina. Dinsul a terminat perioada de tratament, vad ca a revenit la serviciu, dar se pune intrebarea: dinsul are potentialul psihic de a conduce aceasta institutie, avind pe mina arma si munitie? Dupa ce si-a terminat tratamentul, a fost supus unui examen psihiatric, unui test psihologic, ca sa fie incadrat in continuare, sa-si indeplineasca atributiile in Politia comunitara? Consider ca este totusi o inadvertenta in faptul ca el conduce Politia comunitara, avind probleme psihice. Sau poate ca dinsul a facut aceste teste, si n-am stiut noi".
Primarul Constantin Cibu a explicat ca a cerut informatii de la spitalul unde s-a tratat Colceag, insa nu a venit raspunsul si, pina acesta va veni, nu vede nici o problema in a-l lasa sa-si vada de treaba, in calitate de adjunct al sefului Politiei Comunitare: "Eu am facut o adresa scrisa catre spitalul care i-a eliberat acest certificat, sa explice mai pe larg daca mentinerea lui in acest post ii permite sau nu purtarea armamentului din dotare si sa-si duca atributiile la bun sfirsit. Am dat aceasta hirtie, astept raspunsul, si in functie de ea vom hotari". Cibu a mai dorit sa precizeze ca nu se pune problema suspendarii acestuia, chiar daca este cercetat penal, pentru ca seful Politiei Comunitare este incadrat deocamdata la categoria personal contractual, si nu ca functionar public: "La ora actuala, domnul Colceag este personal contractual, asupra caruia nu se aplica legea privind suspendarea in cazul in care exista o cercetare penala, asa cum se intimpla in cazul functionarilor publici. El va deveni functionar public daca va lua examenul din luna iulie, pentru ocuparea acestor posturi. Deci, sa mai avem putina rabdare si vom clarifica definitiv care este situatia domnului Colceag".
Neagu l-a atentionat pe primar ca are o raspundere, in aceasta chestiune, in cazul in care se intimpla vreo nenorocire, insa presedintele de sedinta, liberalul Grigore Potec, i-a cerut sa-si incheie pledoaria, si nici un alt consilier nu a parut deranjat de faptul ca aceasta institutie subordonata CLM este condusa de un om cercetat penal si cu asemenea probleme de sanatate si ca primarul nu face nici un demers pentru a afla mai rapid situatia medicala exacta a lui Colceag.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii