Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Codul portocaliu de vreme rea a pus autorităţile judeţene în alertă

• ieri s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care le-a dat sarcină tuturor autorităţilor locale să fie gata de intervenţie dacă va fi nevoie • codul e valabil până astăzi la ora 20.00, fiind anunţate ploi abundente şi vânt puternic

 

Începând de ieri seară, judeţul Brăila se află sub incidenţa codului portocaliu de vreme rea, valabil până astăzi la ora 20.00. Meteorologii au anunţat precipitaţii abundente, de până la 60 litri pe metru pătrat, putând ajunge izolat până la 90 l/mp, şi vânt care ar putea atinge, la rafală, 65 km/h.

În acest context, ieri s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a instituit serviciul de permanenţă la toate primăriile din judeţ. De asemenea, s-a solicitat întrunirea Consiliilor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, pentru pregătirea măsurilor ce ar trebui luate în eventualitatea în care prognozele se confirmă. În principiu, comitetele pentru situaţii de urgenţă de la nivelul tuturor Unităţile Administrativ Teritoriale de pe raza judeţului trebuie să aibă pregătite mijloacele de intervenţie, astfel încât să poată acţiona imediat ce starea de fapt o va impune.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii