Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Codul Administrativ a intrat în vigoare

* președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a ținut să îi anunțe pe membrii Consiliului despre acest lucru, chiar înainte de ședința extraordinară ce a avut loc la începutul săptămânii * ordonanța de urgență privind Codul Administrativ a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 5 iulie

 

 

Este oficial: s-au schimbat regulile administrației brăilene. Codul Administrativ aprobat de Guvernul Viorica Dăncilă a fost publicat în Monitorul Oficial și deja produce efecte. De altfel, președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a ținut să îi anunțe pe membrii Consiliului despre acest lucru, chiar înainte de ședința extraordinară ce a avut loc la începutul săptămânii.

“Înainte de deschiderea ședinței, fac precizarea că în Monitorul Oficial al României, nr. 555 din 5 iulie 2019 a fost publicată Ordonanța de Urgență nr. 57/2019 privind Codul Administrativ. Drept urmare întrucât acest act normativ la data ședinței extraordinare produce efecte, desfășurarea ședinței și actele administrative adoptate se vor face în temeiul noilor prevederi intrate în vigoare, în condițiile prezentate”, a declarat Chiriac.

Reamintim că, pe lângă pensii speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consiliu județean, Codul Administrativ schimbă și regulile în ceea ce privește creșterea responsabilității funcționarilor publici în privința asumării documentelor semnate. De asemenea, permite aprobarea proiectelor legate de patrimoniu prin jumătate plus unu din numărul de consilieri și nu cu două treimi, cum era înainte. Rămâne totuși valabilă aprobarea cu două treimi atunci când vine vorba despre înstrăinarea de terenuri și imobile.
Categorie articol: 

Comentarii