Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Coasta de vest a Australiei, afectata de un al doilea ciclon

Un ciclon s-a abatut luni asupra coastei de nord-vest a Australiei, la doar citeva zile dupa ce o furtuna a provocat moartea a trei persoane si a distrus mai multe locuinte si o mina, relateaza Reuters.
Ciclonul Iacob, de categoria intii, a traversat coasta in apropiere de orasul Port Hedland, unde taifunul George, de categoria a patra, a provocat pagube importante vinerea trecuta.
Potrivit serviciilor de urgenta, ciclonul Iacob, insotit de rafale de vint de pina la 100 de kilometri pe ora, nu a provocat pagube atit de importante precum George, care s-a abatut asupra regiunii cu rafale de vint care au atins pina la 275 de kilometri pe ora.
Potrivit previziunilor meteorologice, ciclonul Iacob isi va pierde din intensitate odata cu traversarea coastei.
Cele doua taifunuri au stopat, pentru a cincea zi, aproape jumatate din productia de petrol a Australiei, iar operatorii au declarat ca aceasta va fi probabil reluata la sfirsitul acestei saptamini.
Ciclonul George a distrus o mina, proprietate a companiei Fortescue Metals, provocind moartea unei persoane si ranirea altor 28, sindicatele sustinind ca muncitorii nu au primit suficiente avertizari pentru a se putea adaposti.
Categorie articol: 

Comentarii