Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Coalizarea opoziţiei, pro şi contra

preşedintele PSD Victor Ponta nu a marşat pe o colaborare a opoziţiei, fără însă să facă afirmaţii foarte explicite la adresa PNL

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a susţinut ieri, în cadrul CEx al PSD, că opoziţia ar trebui să coalizeze, într-o formulă integrată, o alternativă la actualul Guvern, în timp ce şeful PSD, Victor Ponta, a spus că rămâne de văzut dacă în opoziţie partidul poate avea parteneri. Preşedintele Senatului a susţinut că este necesară constituirea unui grup comun de lucru al celor trei partide de opoziţie, pentru a contura o ofertă economică şi socială comună, alternativă la actualul Guvern. "Avem nevoie să coagulăm într-o formulă cât mai integrată cu putinţă întreaga opoziţie. Fiecare dintre cele trei partide de opoziţie au lansat în aceste zile programe alternative individuale, este firesc, dar să vedem dacă vom dori să avem o omogenizare a ofertei opoziţiei în ansamblu, păstrând diferenţele de natură ideologică şi identitară", a mai spus Geoană.

Geoană a mai precizat că măsurile anunţate de şeful statului şi Guvern nu vor putea fi puse în aplicare

"Măsurile propuse de tandemul Băsescu - Boc nu vor putea fi implementate în 6 săptămâni, din punct de vedere practic, constituţional. Imediat după 1 iunie - iulie să fim pregătiţi cu o variantă alternativă pe care toată lumea o anticipează, o formulă mixtă, pentru că este clar că această variantă nu va produce efectele scontate", mai precizat Geoană. În schimb, preşedintele PSD Victor Ponta nu a marşat pe o colaborare a opoziţiei, fără însă să facă afirmaţii foarte explicite la adresa PNL. "Dacă vreţi, o să discutăm mai târziu şi de relaţia din opoziţie, o discutăm şi cu Maramureşul, unde, astăzi, primarul nostru a fost schimbat de colegii liberali, o discutăm şi cu Bihorul, şi cu Giurgiu şi cu Călăraşiul şi o să ne hotărâm dacă în opoziţie putem avea parteneri sau dacă trebuie doar să cedăm tot ca să fie cineva mulţumit", a spus Ponta, ferindu-se să facă precizări clare.
Categorie articol: 

Comentarii