Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Coaliţia guvernamentală din Kosovo riscă să se destrame

Divergenţele politice intervin cu câteva zile înaintea începerii audierilor privind proclamarea independenţei la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), programate pentru 1 decembrie la Haga, şi după alegerile locale din 15 noiembrie, a căror organizare a salutată de Statele Unite şi Uniunea Europeană.
Principala formaţiune din coaliţia guvernamentală, Partidul Democratic din Kosovo (PDK) al premierului Hashim Thaci, intenţionează să se despartă de Liga Democratică din Kosovo (LDK) a preşedintelui Fatmir Sejdiu dacă aceasta se aliază pe plan local cu un alt partid, a dezvăluit cotidianul Koha Ditore.
"PDK a decis să reexamineze sau să reformeze coaliţia guvernamentală. Consultările continuă...până la o decizie definitivă", a anunţat într-un comunicat partidul premierului kosovar.
Potrivit cotidianului Koha Ditore, Liga Democratică din Kosovo doreşte să se alieze pe plan local cu o mică formaţiune de opoziţie, Alianţa pentru Viitorul Kosovo.
LDK a câştigat alegerile locale de duminică la Priştina, capitala teritoriului. Partidul Democratic din Kosovo, al premierului kosovar, se află însă în frunte pe tot cuprinsul teritoriului.
Serbia contestă la CIJ proclamarea independenţei Kosovo la 17 februarie 2008, iar primele audieri în faţa Curţii vor avea loc de la 1 până la 11 decembrie.
63 de ţări au recunoscut până acum independenţa Kosovo.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii