Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Coada pentru obtinerea unui post de suplinitor in invatamint

Dupa ultimele rectificari ale numarului de elevi din sistemul de invatamint, corelarea planului de scolarizare propus cu ce s-a realizat de fapt, au mai ramas pentru suplinitori 466 de posturi complete si 256 de fractiuni.
Ieri, incepind cu ora 10.00, candidatii si-au depus dosarele pentru a putea participa la concursul din 31 august. Desi actele necesare pentru dosar erau afisate, unii candidati tot nu aveau dosarul in regula, astfel ca depunerea actelor dura mai mult decit era necesar. Inspectorii explicau fiecaruia ce trebuie sa faca. Din acest motiv si din cauza timpului scurt in care ei trebuia sa se inscrie de la afisarea posturilor - doar citeva ore - doritorii ocuparii unui post de suplinitor s-au inghesuit si au stat la coada mai bine de o ora numai ca sa intre in sala unde se facea inscrierea. Acolo trebuia sa ia la rind alte cozi, mai mici, una pentru plata taxei - in valoare de 600.000 de lei, si altele pentru verificarea si depunerea dosarelor. Fiecare persoana care se grabea sa intre era necajita ca trebuia sa stea la rind si unii nu intelegeau de ce trebuie sa se sustina concurs pentru ocuparea posturilor, cind in alte judete nu se intimpla asa ceva.
De coada si de taxa au fost scutiti pensionarii care vor sa mai predea. Ei vor intra la repartitii dupa suplinitorii calificati, dar inaintea celor necalificati. Inspectorul de personal, Aristita Balaban a precizat ca pentru unele discipline concurenta este foarte mare - chiar zece pe un loc - in timp ce la alte discipline este omul si locul sau chiar sint mai putin candidati decit locuri. Depunerea dosarelor va continua si astazi, pina la ora18.00.
Toti cei care si-au depus dosarele pentru suplinire calificata sau
necalificata vor da proba practica pe 30 august, in cazul
disciplinelor informatica, educatie plastica, educatie fizica
specializata si educatie muzicala. Pe 31 august se va sustine proba
scrisa, cind suplinitorii calificati dau examenul la Grupul Scolar
"Nenitescu", iar cei necalificati la Scoala "Fanus Neagu". Pe 1
septembrie, suplinitorii necalificati vor sustine si o proba orala tot din
bibliografia anuntata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii