Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Coadă la plata impozitelor, în prima zi când s-au deschis ghișeele Primăriei

* câteva zeci de persoane așteptau, ieri dimineață, în fața sediului Direcției Finanțelor Publice Locale de pe bulevardul Cuza * dornici să scape mai repede de grija plății impozitelor, mai ales că beneficiau și de reducerile acordate celor mai conștiincioși contribuabili, cei prezenți nu prea țineau cont de regulile distanțării sociale * pentru evitarea aglomerației de la ghișee, administrația locală pledează pentru plata online a obligațiilor fiscale

 

La fel ca în fiecare an la începutul lunii ianuarie, cei mai conștiincioși dintre contribuabilii brăileni s-au grăbit să își achite impozitele încă din prima zi când s-au deschis ghișeele Primăriei. Ieri, la sediul de pe bulevardul Cuza al Direcției Finanțelor Publice Locale, în jurul orei 10.00, erau zeci de persoane la coadă, iar de distanțarea socială nu prea se ținea cont. Ce-i drept, mulți dintre cei prezenți purtau corect măștile de protecție, însă erau destui cărora masca nu le acoperea și nasul. Cert este că lumea a vrut să profite de reducerea de 10% la impozitele pentru case și terenuri și de 5% la cele pentru mașini, acordată celor care plătesc în perioada ianuarie - martie.

După cum v-am mai informat, în încercarea de a tempera aplombul doritorilor, administrația locală insistă ca brăilenii să apeleze în număr mare la aplicația online dedicată plății taxelor și impozitelor locale, www.ghiseul.ro. Pe pagina web a Primăriei este disponibil un link direct către acest portal prin intermediul căruia brăilenii se pot achita de obligațiile fiscale fără bătaie de cap, de acasă. De altfel, chiar edilul șef, Marian Dragomir ne-a declarat că și-a achitat online obligațiile către bugetul local, îndemnându-și concetățenii să-i urmeze exemplul. Mai trebuie spus că, pe ghiseul.ro, prin secțiunea “Plată cu autentificare”, utilizatorul are posibilitatea de consultare a obligațiilor de plată datorate instituțiilor înrolate și achitarea acestora prin plată online cu cardul (Visa, Visa electron, Mastercard, Maestro). Sunt acceptate cardurile emise de toate băncile din România, dacă respectivele carduri sunt înrolate 3D Secure.
Categorie articol: 

Comentarii