Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Coşmarul brăilenilor de pe B-dul Independenţei

• de ani buni, brăilenii care locuiesc la casă, pe B-dul Independenţei, sesizează autorităţile pe motiv că linia de tramvai e făcută ferfeliţă şi că angajaţii Braicar fac lucrări de mântuială • cârpită cu sudură care a plesnit în mai multe locuri, linia de tramvai a ajuns ca vai de ea, fiind şi deformată, iar acest lucru este vizibil cu ochiul liber • “De două-trei ori pe an, linia de tramvai se rupe, iar atunci când trec tramvaiele, pereţii şi mobilierul din casă vibrează de parcă este cutremur”, ne-a spus B.D., pensionar de pe B-dul Independenţei, care ne-a arătat “lucrările” grosolane făcute de angajaţii Braicar  

 

Lucrări de mântuială făcute de angajaţii companiei de transport public pe cel mai mare bulevard al Brăilei. Linia de tramvai de pe B-dul Independenţei, pe tronsonul cuprins între Strada Mihai Eminescu (1 Decembrie 1918) şi Strada Şcolilor arată ca vai de ea, cârpăcită cu sudură din loc în loc şi deformată. Mai mult, pe alocuri, respectiva linie de tramvai nu mai prezintă siguranţă nici pentru cei care călătoresc cu tramvaiul şi nici pentru locatarii de pe bulevard, pentru că sudura, aplicată grosolan, s-a rupt în vreo cinci locuri, iar liniile s-au deformat vizibil. Lucrări făcute la repezeală şi avarii ale căii de rulare se pot vedea cu ochiul liber pe B-dul Independenţei în dreptul numerelor 94, 104, 106-108 şi 112-114. În alte zone, linia de tramvai nu este doar deformată, ci şi scufundată în carosabil. Se vede de la o poştă că lucrările de reparaţii au fost făcute grosolan, dacă au fost făcute. Brăilenii care locuiesc în zonă trăiesc un adevărat coşmar.

“Nici nu mai ştim dacă a fost sau nu cutremur. În luna ianuarie, linia de tramvat s-a rupt şi s-a deformat, acum avem aceeaşi problemă. Cam de două-trei ori pe an, plesneşte sudura, linia de tramvai se rupe, iar atunci când trec tramvaiele pereţii şi mobilierul din casă vibrează, totul se zguduie de parcă ar fi cutremur. În fiecare an, aceeaşi problemă. Am fost la sediu, la Braicar, şi m-au pus să fac cerere scrisă, că abia după aia vin şi repară linia. Într-un an, m-am dus de vreo trei ori la ei. Dacă suni, nu iau în consideraţie. Dar eu am o vârstă, am fost operată la picior după un accident de circulaţie şi trebuie să îngrijesc de soţul meu, grav bolnav, care este căzut la pat. Nu pot să mă duc şi să sesizez mereu”, ne-a spus, revoltată, pensionara B.D., de 71 de ani, locatar pe B-dul Independenţei, care ne-a arătat “lucrările” grosolane făcute de angajaţii Braicar în anii trecuţi. Brăileanca ne-a arătat, de asemenea, fisurile apărute în pereţii casei.

Reamintim că, în urmă cu câteva luni, în aproximativ aceeaşi zonă - mai precis în intersecţia B-dul Independenţei - Strada Şcolilor - compania de transport public a schimbat un tronson de linie de tramvai care era serios avariat şi care devenise un adevărat pericol pentru siguranţa cetăţenilor. De asemenea, precizăm că au fost consemnate nenumărate intervenţii la linia de tramvai, exact pe porţiunea pe care am fotografiat-o şi noi, ieri, în urma sesizărilor făcute la redacţie de brăilenii afectaţi.

După cum v-am mai informat, bulevardul Independenţei - porţiunea dintre Calea Călăraşilor şi Calea Galaţi - ar urma să intre în ample lucrări de reabilitare, după ce Primăria Municipiului Brăila a câştigat un proiect de finanţare europeană. Până atunci, însă, coşmarul brăilenilor domiciliaţi pe acest important bulevard al municipiului continuă.
Categorie articol: 

Comentarii