Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Clubul Special Friends a cucerit 19 medalii la naţionalele de tenis de masă şi atletism

• sportivii paralimpici brăileni au obţinut 3 titluri naţionale, 5 medalii de argint şi 11 de bronz • Emilia Constantin a fost vedeta delegaţiei brăilene

 

Clubul Special Friends Brăila a participat cu o delegaţie de 7 sportivi la Campionatului Naţional de tenis de masă şi a celui de atletism care s-au desfăşurat la Aiud şi Cluj – Napoca, două competiţii organizate de Comitetul Naţional Paralimpic. Iar rezultatele au fost foarte bune. Brăileanii au cucerit 19 medalii, 3 de aur, 5 de argint şi 11 de bronz. Sportivii paralimpici au fost încadraţi în anumte clase de participare, în funcţie de dizabilitatea fiecăruia.

Probele la care au participat cei 7 sportivi paralimpici brăileni, Fănuţa Leocă, Emilia Constantin, Gheorghe Dragu, Ştefan Leocă, Daniel Macioc, Nicolas Nicola şi Mihai Sorescu au fost: tenis de masă, individual şi pe echipe, alergare pe distanţele de 100 şi 200 m, aruncarea greutăţii, aruncarea suliţei şi săritura în lungime.

“Cele 19 medalii obţinute în cadrul celor două Campionate Naţionale de Tenis de masă şi Atletism reprezintă dorinţa fiecărui sportiv paralimpic participant de a fi mai bun”, ne- a declarat Fănuţa Leocă, preşedinta clubului Special Friends Brăila.

Cele mai multe medalii au fost cucerite de Emilia Constantin, la clasa 7. Constantin şi-a trecut în cont 2 titluri naţionale, la proba de alergare 200 m şi la aruncarea greutăţii, 3 medalii de argint, la tenis de masă individual, alergare 200 m şi aruncarea suliţei şi 2 medalii de bronz, la tenis de masă pe echipe şi la săritura în lungime. Cel de-al treilea titlu naţional a fost cucerit de Mihai Sorescu, la proba de alergare 100 m, în concursul sportivilor de la clasa 9. Sorescu a mai obţinut şi un argint la proba de 200 m.

La clasa 6, Ştefan Leocă a obţinut 2 medalii de bronz, la tenis de masă pe echipe şi la aruncarea greutăţii. Tot la această clasă, Daniel Macioc şi-a trecut în cont o medalie de bronz la tenis de masă pe echipe, iar Nicolas Nicola s-a clasat de trei ori pe poziţia a treia a podiumului de premiere, la tenis de masă pe echipe şi la alergare pe distanţele de 100 şi 200 m.

La clasa 7, Fănuţa Leocă a cucerit 3 medalii de bronz, la tenis de masă pe echipe, aruncarea greutăţii şi aruncarea suliţei, iar la clasa 9 Gheorghe Dragu a devenit vicecampion naţional la săritura în lungime.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii