Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Clubul Rotary face importante donaţii pentru Sănătate!

cu prilejul aniversării a 22 de ani de activitate, Clubul Rotary din Brăila, una dintre cele mai notabile organizaţii caritabile de la nivel local, a strâns peste 30.000 de lei şi a cumpărat două defibrilatoare noi şi dintre cele mai performante pe care le-a donat Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila şi Consiliului Judeţean Brăila

 

Clubul Rotary din Brăila, una dintre cele mai active organizaţii caritabile din judeţul nostru, a făcut o donaţie importantă pentru comunitatea locală. Este vorba despre două defibrilatoare, unul manual şi unul automat, pe care le-a donat recent atât Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, cât şi Consiliului Judeţean Brăila, care îşi va găsi locul în holul instituţiei, pentru cazuri de urgenţă. Cel din urmă aparat este unul automat, şi poate fi folosit de către oricine, însă membrii clubului Rotary spun că vor face şi o instruire în acest sens.

Potrivit reprezentanţilor organizaţiei caritabile, donaţia a avut o valoare de peste 30.000 de lei, bani care s-au strâns cu prilejul aniversării a 22 de ani de la înfiinţarea Rotary Club Brăila. “Noi în fiecare an, în septembrie, sărbătorim această zi şi ne-am pus în cap, anul acesta, să strângem nişte fonduri şi să rămână ceva în urma noastră, cum de altfel am mai făcut şi altă dată. Şi am luat iniţiativa asta de a colecta fonduri pentru a face această donaţie, cu ocazia unui eveniment, pe care noi îl organizăm an de an, în luna septembrie. Este vorba despre evenimentul «Weekend pescăresc», un eveniment la care noi rotarienii, din toată ţara, ne întâlnim la Brăila, iar anul acesta se împlinesc 22 de ani de când facem asta şi a 22 oară când noi celebrăm înfiinţarea Clubului Rotary la Brăila. Şi anul acesta am vrut să facem o acţiune mai mare. Am strâns undeva la 30.000 de lei de la participanţii şi sponsorii care au onorat evenimentul şi am cumpărat două defibrilatoare”, a transmis actualul preşedinte al Clubului Rotary din Brăila, Iulian Cosmin Androniu. Cele două defibrilatoare, nu doar că sunt nou-nouţe, dar sunt şi dintre cele mai performante de pe piaţă, la ora actuală, ideea acestei achiziţii fiind consultată în prealabil şi cu angajaţii unităţii spitaliceşti care s-au plâns că singurul aparat de acest fel de la UPU s-a defectat şi că le-ar prinde bine unul nou. Şi pentru ca medicii de la UPU, să poată beneficia de noua achiziţie, se va face un protocol de predare-primire între SJU şI UPU, astfel încât totul să fie perfect legal.

De altfel, nu este prima oară când Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila primeşte donaţii de la Rotary Club din Brăila. Aceeaşi organizaţie a mai contribuit şi anul trecut la dotarea unităţii spitaliceşti cu scaune rulante, achiziţii pe care le-a făcut şi în urmă cu aproximativ 11 ani, pentru acelaşi spital.

Mai trebuie spus că donaţia defibrilatoarelor este a doua acţiune caritabilă din acest an, făcută de Clubul Rotary. Amintim că în primăvara acestui an, organizaţia a finalizat, proiectul “Sala de informatică Rotary”, proiect ce are drept scop  înfiinţarea unor cabinete de informatică în şcolile din judeţul Brăila. Ei bine, prima beneficiară a acestui proiect a fost Şcoala Gimnazială “Anton Pann”, care a primit mai multe computere şi o imprimantă.

Membrii Rotary au promis că acţiunile lor nu se vor opri aici, ci vor continua cu proiecte tot mai îndrăzneţe.

Clubul Rotary din Brăila a fost înfiinţat în anul 1997 şi numără la acest moment 15 membri activi.

Rotary este o reţea mondială de persoane care îşi transpun pasiunile în cauze sociale relevante, pentru a schimba viaţa comunităţii.

Alcătuită din peste 35.000 de cluburi Rotary din întreaga lume, Rotary International formează o reţea globală de lideri în afaceri şi comunitate care îşi oferă, în mod voluntar, timpul şi talentele lor pentru a servi comunităţilor locale din întreaga lume.

Clubul Rotary a fost înfiinţat de avocatul american Paul Harris, la Chicago, în anul 1905 pentru ca în primăvara lui 1929, la Bucureşti să ia fiinţă primul Club Rotary din România.
Categorie articol: 

Comentarii