Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Clubul Orizont 64 şi-a realizat obiectivele la naţionalele de şah pentru copii şi juniori

Angrenat în concursul şahiştilor cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani, unde la start s-au aliniat 80 de concurenţi, Voicu a obţinut cinci victorii şi două remize, s-a clasat pe locul al 10-lea şi şi-a asigurat un loc în lotul naţional.

"Într-o grupă extrem de puternică, în care era cotat cu rangul 29, Voicu a avut un parcurs bun şi a fost la un pas de medalia de bronz. A reuşit, totuşi, să-şi realizeze obiectivul, cooptarea în lotul naţional", a declarat Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului Orizont 64.

La categoria de vârstă 8-10 ani, cu 5 puncte, Florin Rolea s-a clasat în prima jumătate a clasamentului, iar la 12-14 ani Victor Mocanu a ocupat locul al 28-lea.

Pe lângă medalia de bronz a trecut şi Daniel Marţian la categoria de vârstă 16-18 ani. Cu două runde înainte de finalul concursului brăileanul avea 4 puncte şi îi mai trebuiau două victorii pentru a urca pe podium, însă nu a reuşit să-şi realizeze acest obiectiv şi în final a ocupat locul al 14-lea.
Evoluţii meritorii au avut Iulia Bogdan, Sorina Mocanu, Adina Chiriţă şi Bogdan Căpăţână.

"Eu sunt mulţumit de rezultatele obţinute de aceşti copii. Clubul nostru nu dispune de fonduri pentru a-i trimite în turneele organizate la nivel naţional, tocmai de aceea, fără o experienţă mare, ei au reuşit să se claseze în prima jumătate a clasamentelor la toate categoriile de vârstă", a mai adăugat Ionel Balcan.
Categorie articol: 

Comentarii