Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Clubul Dinamo a fost sanctionat cu 100.000 de lei, in urma incidentelor de simbata

Jandarmeria Capitalei a sanctionat Clubul Dinamo cu 100.000 de lei, pentru nerespectarea obligatiilor ce-i revin, prin lege, organizatorului unui meci de fotbal, si a facut, din nou, o propunere catre Federatia Romana de Fotbal, de suspendare a stadionului din Stefan cel Mare.
Jandarmeria Bucuresti a anuntat, miercuri, ca FC Dinamo a fost sanctionat, prin concurs de contraventii, cu suma de 100.000 de lei, pentru nerespectarea obligatiilor ce revin organizatorilor de competitii sportive, conform Legii 4/2008, privind prevenirea si combaterea violentei in sport.
Clubul Dinamo a fost amendat cu 50.000 de lei pentru pentru nerespectarea organizarii si desfasurarii activitatii de asigurare a ordinii si sigurantei spectatorilor in arena sportiva, organizatorul de competitii sau de jocuri sportive avind obligatia sa interzica si sa afiseze in interiorul arenei sportive a simbolurilor, sloganurilor ori textelor cu continut obscen, la discriminari de orice fel, indiferent de suportul pe care acestea au fost inscriptionate.
De asemenea, clubul a fost sanctionat cu 50.000 de lei si pentru incalcarea obligatiilor care ii revin organizatorului cu privire la efectuarea accesului spectatorilor in arena sportiva, prin care se interzice accesul persoanelor aflate in stare vadita de ebrietate sau al persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice, arme si munitii de orice fel, faclii, torte, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, substante toxice, halucinogene, iritant lacrimogene ori paralizante, recipiente, corpuri contondente.
Jandarmeria a decis si amendarea firmei de paza care a asigurat masurile de ordine si siguranta la portile de acces ale stadionului, cu 500 de lei, pentru nerespectarea atributiilor ce revin personalului de ordine si siguranta, in incinta arenelor sportive.
''Luind in calcul toate aceste aspecte, precum si consecintele ce pot decurge pe viitor'', Jandarmeria Capitalei precizeaza ca a facut din nou o propunere catre Federatia Romana de Fotbal, de suspendare a stadionului din Stefan cel Mare.
In zilele urmatoare, pe baza imaginilor video puse la dispozitie, miercuri, de clubul organizator, Jandarmeria Capitalei va identifica si sanctiona, conform legii, suporterii care au aruncat cu petarde si fumigene.
Suporterii dinamovisti de la "Peluza Sud" au aruncat torte si petarde in sectorul rezervat sustinatorilor stelisti, iar la inceputul reprizei a doua, fanii de la "Peluza Catalin Hildan" au incendiat trei steaguri ale galeriei Steaua, capturate inaintea partidei. De asemenea, suporterii dinamovisti au aruncat cu diverse obiecte inspre teren.
Formatia Dinamo Bucuresti a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-1), derbiul disputat, simbata, pe teren propriu, in compania echipei Steaua, in etapa a XIII-a a Ligii I.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii