Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Clubul de fidelitate, un concept de succes al farmaciei "Faltis"

* clubul de fidelitate dispune de o cameră de "sfătuire", unde bolnavul poate fi consiliat sau poate cere indicaţii farmaceutice suplimentare

La numai trei luni de la înfiinţare, Clubul pacienţilor farmaciei "Faltis" numără deja peste 400 de membri, atraşi de noul concept implementat la Brăila de către farmacistul Ion Bobaru, printr-un program de fidelitate. Concret, orice persoană asigurată care beneficiază de reţete compensate poate deveni membru al acestui club de fidelitate. În schimb, bolnavul beneficiază pe loc de o reducere de 4% din contribuţia pe care o plăteşte pentru medicamentele compensate, fiind înscris într-o bază de date. Mai mult decât atât, farmacia îşi asumă obligaţia de-a asigura lună de lună tratamentul pentru pacienţii săi. Clubul dispune de un spaţiu, aşa-numita "cameră de confidenţialitate", unde bolnavul poate fi consiliat sau poate cere indicaţii farmaceutice suplimentare. Clubul pacienţilor şi-a câştigat membri din rândul persoanelor cu venituri modeste, în majoritate pensionari, pentru care o reducere, chiar şi simbolică, este importantă, precum şi a bolnavilor cronici cu reţete mai scumpe, emise pentru 90 de zile. "M-a surprins plăcut reacţia oamenilor la iniţiativa mea. Am citit satisfacţie şi în ochii persoanelor care au avut o reducere de 50 de bani. Am văzut şi emoţie la pensionarii de vârstă respectabilă, 75-80 de ani, care povestesc cum veneau pe vremuri la farmacia Faltis, împreună cu părinţii sau bunicii şi mi-au adus reţete scrise pe la 1920, chiar de către Ioan Faltis", a spus Ion Bobaru. Farmacia a fost înfiinţată în 1894, de către farmacistul brăilean Ioan Faltis (1858-1936), om de ştiinţă şi cultură, inventator şi tehnician, apreciat scriitor umanist şi mare iubitor de muzică. Încărcată de istorie, farmacia "Faltis" a devenit un brand în lumea farmaceutică brăileană şi funcţionează, în prezent, în acelaşi imobil, fiind condusă cu profesionalism de farmacistul Ion Bobaru, admirator şi continuator al apreciaţilor farmacişti brăileni C. Hepites şi Ioan Faltis. Reducerea de 4% este suportată din profitul farmaciei, însă satisfacţiile morale sunt adevăratul câştig al iniaţiatorului acestui concept nou, dezvoltat ca o alternativă la ideea de farmacie de familie. Ion Bobaru este convins că "o profesie care nu-şi cunoaşte istoria este ca un om fără memorie", de aceea preţuieşte fiecare moment petrecut cu pacienţii în camera de "sfătuire". "Le ascult cu plăcere povestirile, pentru că sunt adevărate pagini de istorie. Am satisfacţia morală să cunosc istoria farmaceuticii brăilene", a adăugat Ion Bobaru.
Farmacia "Faltis" de pe strada Galaţi, nr. 27, este singura din oraş care prepară formulele magistrale, acele medicamente obţinute în farmacie după formule medicale sau după formulele proprii ale farmaciei. "Începând din luna martie se vor implementa reguli de bună practică farmaceutică, ce presupun anumite exigenţe, proceduri stricte, pe care trebuie să le îndeplinească o farmacie ca să poată prepara medicamente", a mai precizat farmacistul Ion Bobaru.
Categorie articol: 

Comentarii