Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CLM i-a fost suplimentat cu inca 10 miliarde de lei fondul destinat reabilitarii si modernizarii "CET"

Guvernul a aprobat, In sedinta de ieri, repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a sumei de 199,189 milioane RON (aproximativ 1.991 miliarde lei vechi) reprezentind cea de-a doua transa din sumele defalcate din TVA pentru retehnologizarea, modernizarea si dezvoltarea sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice. Surse din cadrul pietei energetice au precizat ca, in cazul Brailei, suma repartizata este de 10 miliarde lei vechi, fond ce va veni in completarea celui de circa 60 miliarde alocate in prima faza cu acelasi scop. Aceste fonduri vor fi administrate de consiliile locale si judetene si vor fi cheltuite conform prevederilor legislatiei In vigoare privind achizitiile publice.
Sumele alocate de la bugetul de stat pentru subventionarea energiei termice livrate populatiei s-au diminuat anual, Incepind cu anul 2005. In primul an, sumele au scazut cu 33%, In al doilea an scaderea a fost cu 66% si cu 100% In al treilea an, raportate la sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru subventionarea energiei termice livrate populatiei, prevazute pe anul 2004.
Reamintim ca in acelasi regim normativ Brailei i-au fost alocate, la inceputul acestui an, fonduri de aproape 60 miliarde lei vechi destinate reabilitarii si modernizarii CET 2 Braila si a sistemului centralizat de transport si distributie a agentului termic prin punctele termice, precum si transformarii a 27 de centrale termice in puncte termice. Pentru cheltuirea acestor sume insa este obligatoriu ca serviciul public de termoficare sa fie concesionat unui operator autorizat, drept pentru care autoritatea locala a publicat recent un anunt de licitatie in acest sens.
Categorie articol: 

Comentarii