Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CLM ar trebui sa hotarasca rapid ce are de gind cu "ECO"

Conducerea operatorului local de salubritate SC "ECO" este nerabdatoare sa afle care va fi decizia actionarului majoritar, adica a Consiliului Local Municipal Braila, in ceea ce priveste necesarul de investitii in vederea exploatarii carierei de piatra de la Macin. Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, directorul general al companiei, George Dragu, a sustinut ca este presanta aceasta problema si ca actionarul ar trebui sa se hotarasca rapid ce are de gind cu societatea, astfel incit sa inceapa sa se scoata bani din noul obiectiv economic readus in patrimoniul local. El a explicat ca se impune realizarea unor investitii de citeva milioane de euro in dotarea societatii, astfel incit sa treaca la exploatarea directa a carierei de piatra. "Deocamdata noi am gasit o solutie de compromis in sensul ca am incheiat un contract de prestari servicii cu cea mai puternica firma specializata in foraje si derocari, contract care ne permite ca pe masura rezolvarii problemelor de ordin financiar sa scoatem prima cantitate de piatra bruta din aceasta cariera. Speram ca actionarii sa se inteleaga repede, sa gaseasca o formula de finantare pentru a putea continua activitatea demarata de noi cu atita greutate. Este necesar sa ne dotam cu utilaje, fie second hand fie noi, astfel incit sa trecem la exploatarea efectiva a carierei de piatra", a spus Dragu. El a explicat ca pina acum a adunat mai multe oferte pentru dotarea cu utilaje specifice unei astfel de exploatari, iar ca investitie maxima ar fi necesara suma de circa 3,3 - 3,8 milioane euro. Important de mentionat este ca in cazul in care "ECO" nu trece la exploatarea carierei de piatra, va pierde licenta de operare pentru acest obiectiv.
Legat de intelegerea dintre operatorii de salubritate vizind delimitarea clara a sectoarelor de operare, directorul "ECO" a explicat ca asteapta ca primarul sa emita o decizie care sa legifereze sectorizarea stabilita intre operatori. In ceea ce priveste problema tarifelor si necesitatea majorarii acestora, Dragu a precizat ca in ultimii ani cresterile de tarif aprobate de municipalitatea au fost de circa 20 de procente, cu mult sub rata de crestere a principalelor componente de cost.
Reamintim ca primarul municipiului Aurel Simionescu a declarat recent ca nu se pune problema majorarii tarifelor la salubritate pina la finele acestui an, aceeasi regula fiind transmisa si operatorilor de transport care si ei au solicitat cresteri de pret.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii