Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Clanul Băncuţă vrea să scape de judecată

deşi cauza a ajuns în instanţă, procesul nu poate începe întrucât inculpaţii au invocat anumite excepţii  • oricum au scăpat de o parte din acuzaţii, întrucât nu au existat plângeri, deşi au provocat panică într-un spaţiu public • cert este că, mai întâi, instanţa trebuie să judece excepţiile şi să decidă dacă dă startul procesului în care trei membri ai clanului “Băncuţă” sunt inculpaţi

 

Membrii clanului Băncuţă, atacatorii cu sabia de la Starea Civilă, pot sta liniştiţi deocamdată. Deşi dosarul în care Băncuţă Ion, zis “Oaie”, Băncuţă Stivensen şi Bănică Selford, fost Băncuţă, sunt acuzaţi de comiterea “reglării de conturi” din plină stradă, a ajuns pe rolul Judecătoriei Brăila, procesul stă deocamdată pe loc. Trimişi în judecată de procurori, inculpaţii au invocat unele excepţii şi aşteaptă acum ca instanţa să decidă dacă dă sau nu startul judecăţii.

Până când nu se ia o decizie în acest sens, procesul nu poate începe. Nu s-a stabilit încă un termen de judecată în dosarul ce are ca obiect: “măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară”.

La începutul lunii mai, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au definitivat ancheta în dosarul “Atacul cu sabia de la Starea Civilă” şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Băncuţă, toţi pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. Atacul cu sabia din faţa Seviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) Brăila, situat pe Bulevardul Al. Ioan Cuza Brăila, s-a produs la data de 6 septembrie 2017, în jurul orei 14.00. Cel urmărit de interlopii “Băncuţă”, care aveau gânduri de răzbunare, a fost Cezar Marian Şaim, care venise la sediul instituţiei de pe B-dul Cuza, pentru a-şi declara copilul nou-născut. A depus actele necesare, apoi a ieşit şi a mers la autoturismul parcat, el urcându-se la volan, iar concubina P.D. pe scaunul din partea stângă. A pornit motorul maşini, însă nu a putut pleca, întrucât a fost blocat de un alt autoturism, la volanul căruia se afla inculpatul Ion Băncuţă. În maşină se aflau şi inculpaţii Stivensen Băncuţă şi Selford Bănică. Toţi au coborât din maşină, înarmaţi cu obiecte contondente, tip săbii, având  asupra lor şi o furcă, lovind cu putere şi spărgând geamurile portierelor maşinii în care se afla Şaim. Acesta a fost tăiat cu sabia în zona feţei, pe antebraţe şi în spate, după cum au arătat anchetatorii. Potrivit martorilor, inculpatul Ion Băncuţă, zis “Oaie”, a fost cel care s-a îndreptat iniţial către geamul lateral stânga al autoturismului “Mercedes”, în care se afla Şaim, a lovit geamul cu mânerul unei săbii şi, după ce geamul s-a spart şi a căzut, persoana vătămată Cezar Şaim, a fost tăiată cu sabia chiar de către “Oaie”. La rândul lor, Stivensen şi Selford, au distrus un geam lateral al autoturismului şi, prin spaţiul creat, au introdus furca în maşină, cu care l-au înţepat în abdomen pe Şaim.

După ce l-au umplut de sânge pe Şaim, inculpaţii Băncuţă au pus capăt atacului violent, s-au urcat în autoturism şi au plecat de la locul faptei. Mascaţii le-au dat însă repede de urmă şi i-au dus la sediul IPJ Brăila pentru audieri.

Numai că, toată ancheta s-a blocat şi o parte dintre acuzaţii au ieşit din listă, asta pentru că, aşa cum era de aşteptat, victima Şaim nu a depus plângere împotriva clanului Băncuţă pentru lovire sau alte violenţe şi distrugere.

Singura care a rămas în picioare, în urma acestui incident sângeros, a fost infracţiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Practic, în mijlocul străzii, în faţa unei instituţii unde vin sute de oameni, a fost stare de pericol, chiar poliţiştii locali aflaţi la sediul instituţiei spunând că oamenii au ieşit panicaţi în stradă şi au fugit care încotro, temându-se să nu fie loviţi şi ei cu sabia. Din fericire, atacul nu s-a îndreptat şi împotriva brăilenilor veniţi să îşi rezolve problemele la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Brăila.

Se aşteaptă acum o sentinţă, judecătorii fiind cei care vor decide dacă îi trimit sau nu la închisoare pe inculpaţii Băncuţă.

 
Categorie articol: 

Comentarii