Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Clanul Băncuţă, anchetat de poliţişti

chiar dacă tânărul tăiat cu sabia în parcarea din faţa Serviciului de Evidenţă a Persoanelor nu a depus plângere împotriva agresorilor, poliţiştii s-au autosesizat şi fac cercetări pentru celelalte fapte • atacatorii din clanul Băncuţă, adică Ion, zis Oaie, şi cei doi fii, Stivensen şi Selford, au tulburat grav ordinea şi liniştea publică, într-o zonă extrem de aglomerată, au folosit o armă albă, fiind vorba de o sabie, şi au provocat distrugeri maşinii victimei rămâne de văzut care vor fi rezultatele anchetei şi dacă şi cum vor plăti interlopii pentru faptele comise

 

Interlopii din Clanul Băncuţă, adică Ion, zis “Oaie”, alături de cei doi fii, Stivensen şi Selford, nu au scăpat de urmărirea penală. Deşi tânărul hăcuit cu sabia, Şaim Cezar, nu a depus plângere împotriva agresorilor, pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, în listă sunt multe alte fapte penale. În urma atacului violent comis pe Bulevardul Al. I. Cuza, în plină zi şi printre zeci de brăileni veniţi să îşi rezolve problemele la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, s-a tulburat grav liniştea şi ordinea publică, iar oamenii au stat cu sufletul la gură şi au fugit care pe unde a putut. Poliţiştii s-au autosesizat, au deschis un dosar penal imediat după eveniment, şi fac anchetă pentru comiterea acestei infracţiuni, precum şi pentru cea de port şi folosire de armă albă, respectiv o sabie, dar şi pentru infracţiunea de distrugere, aici fiind vorba despre maşina victimei. Cercetările sunt însă în plină desfăşurare la Biroul de Investigaţii Criminale. Rămâne de văzut cum vor fi traşi la răspundere interlopii din clanul Băncuţă, pentru măcelul comis în stradă.

Până atunci însă, interlopii sunt liberi şi îşi văd de viaţă, ba chiar pot oricând să mai dea vreo lovitură sângeroasă. Mai există însă un risc, acela ca membrii familiei Şaim, cunoscută ca fiind specializată în furturi, să se răzbune, astfel că poliţiştii trebuie să stea permanent “cu ochii în patru”.

Atacul mafiot s-a produs în ziua de 6 septembrie, la o oră când aglomeraţia era destul de mare în zona instuţiei de pe B-dul Cuza. Incidentul terifiant a izbucnit în jurul orei 14.00, chiar după ce victima, Şaim Cezar, în vârstă de 25 de ani a ieşit de la Starea Civilă, unde îşi trecuse copilul nou-născut în evidenţe.

Tânărul a ieşit pe poarta instituţiei, s-a urcat în maşină, împreună cu concubina, apoi s-a pornit măcelul. După ce geamurile maşinii au fost făcute praf, inclusiv parbrizul, fiind aruncaţi mai mulţi bolovani care se aflau încă la faţa locului, imediat după incident, indivizii din gruparea Băncuţă au ieşit la atac, unul fiind înarmat cu o sabie. Acesta s-a apucat să îl lovească pe tânărul respectiv şi nu s-a lăsat până nu l-a pus la pământ. Victima a fost tăiată cu sabia, în mai multe zone ale corpului, suferind leziuni multiple în zona feţei, umărului, pe spate. Medicii de la Ambulanţă, sosiţi imediat la faţa locului, i-au acordat tânărului primul ajutor, după care l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. Rănile nu au fost prea adânci, după cum au stabilit medicii, astfel că înjunghiatul a scăpat teafăr şi nu a rămas internat

Atacatorii s-au făcut însă nevăzuţi, după ce au comis fapta violentă în stradă.  Duba cu mascaţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila a venit la locul evenimentului, oamenii legii au discutat cu poliţiştii locali care au fost martori la incident, apoi au pornit în urmărirea suspecţilor. Nu a durat mult şi aceştia au fost depistaţi, fiind duşi la Poliţia Municipiului pentru audieri.

S-a aflat şi despre cine este vorba: Ion Băncuţă, zis “Oaie”, liderul clanului Băncuţă, şi doi dintre fiii săi, Stivensen Băncuţă şi Selford Bănică (fost Băncuţă).

La locul unde s-a produs atacul, adică în parcarea de pe Bulevardul Cuza, printre maşini, se afla chiar teaca de la sabia folosită în comiterea infracţiunilor, aceasta fiind ridicată şi dusă la poliţie, pentru continuarea anchetei.

Sunt şi imagini video surprinse de camerele video aflate în zona respectivă, iar acestea au fost preluate de poliţişti şi vor ajuta la anchetă, întrucât se va vedea clar cum a acţionat fiecare dintre cei trei Băncuţă.
Categorie articol: 

Comentarii