Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cladire locuita de cadre militare, prabusita in Turcia, in urma unei explozii

O cladire locuita de familii ale cadrelor militare din orasul turc Diyarbakir (sud-estul Peninsulei Anatolia), s-a prabusit, luni dimineata, in urma unei explozii la centrala termica, provocind ranirea a cel putin opt persoane si moartea altor doua, transmite AFP.
Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de interventie, vietile celor opt persoane scoase de sub darimaturi nu sint in pericol.
Cadavrele a doua persoane, o femeie si un copil, au fost scoase de sub darimaturi, au precizat surse din cadrul spitalelor. Deocamdata nu se stie daca acestia erau membri ai aceleiasi familii.
Este posibil ca alte cinci persoane sa se afle sub ruinele cladirii, iar pompierii si echipele de salvare depun eforturi pentru a le gasi.
Imobilul facea parte dintr-un complex de doua cladiri de cite cinci etaje si includea circa zece apartamente.
Echipele de salvare au sosit imediat la locul dezastrului pentru a cauta supravietuitori, in timp ce numeroase masini de ambulanta au fost trimise la locul incidentului.
O echipa a armatei, specializata in cautarea supravietuitorilor dupa cutremure, a sosit de la Ankara pentru a participa la operatiuni.
Imobilul s-a prabusit in jurul orei 06.30 GMT (08.30, ora Romaniei), provocind un zgomot foarte puternic, in urma unei deflagratii, au afirmat martorii. Cea de-a doua cladire din cadrul complexului nu mai poate fi locuita.
Un comunicat oficial a exclus ipoteza unui atac terorist, autoritatile afirmind ca este vorba despre o explozie accidentala.
Politia interogheaza un tehnician care se ocupa duminica de sistemul de incalzire al complexului.
O garnizoana militara formata din mii de soldati si o baza aeriana importanta se afla in acest oras, cel mai important din regiune si cu o populatie majoritar kurda.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii