Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CJ se pregăteşte pentru reluarea activităţilor sportive şi culturale

• preşedintele Francisk Chiriac a anunţat că în următoarea şedinţă de CJ se va discuta finanţarea evenimentelor specifice celor două domenii •Şi mie îmi este dor de o piesă de teatru, vă spun foarte sincer”, a declarat Francisk Chiriac

 

Deşi nu se ştie o dată exactă la care vor putea fi reluate evenimentele culturale şi sportive, preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, dă speranţe că se vor găsi soluţii pentru ca astfel de activităţi să beneficieze în continuare de finanţare din bugetul judeţului în momentul în care Guvernul va permite organizarea de concerte, festivaluri, competiţii etc. Chiriac a anunţat că aceste aspecte vor fi discutate în următoarea şedinţă de CJ.

“În şedinţa de luna aceasta voi supune votului plenului Consiliului Judeţean cele două regulamente pe Legea 35 în ceea ce priveşte evenimentele culturale şi pe Legea 69 privind acţiunile sportive, dar cu un singur amendament în articol: când se va da undă verde pentru reluarea acestora lumea să depună proiecte. Adică dacă competiţiile sportive îşi vor relua activitatea, atunci lăsăm la latitudinea celor care vor să vină, să depună proiecte şi câştigăm puţin timp. Pe parte culturală, dacă lucrurile vor fi mai relaxate şi Guvernul va trece de la alertă maximă la alertă minimă şi va da voie să organizăm evenimente cu mai mult de 100-200-300 de persoane, vom relua evenimente culturale şi festivalurile pe care le-am avut pentru perioada de toamnă. Şi atunci o să avem o discuţie şi cu Primăria Municipiului Brăila să vedem cum le poziţionăm astfel încât să reluăm aceste activităţi culturale. Şi mie îmi este dor de o piesă de teatru, vă spun foarte sincer”, a declarat Francisk Chiriac în cadrul unei conferinţe de presă.
Categorie articol: 

Comentarii