Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CJ Brăila va remedia «răzbunarea politică» pe comuna Salcia Tudor

• proiectul privind aprobarea unei cofinanţări pentru o investiţie în comuna Salcia Tudor, care a picat pe fondul disputelor dintre PNL şi PSD pe tema aprobării inventarului domeniului public, ar putea fi reluat la proxima şedinţă ordinară • atât preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, cât şi liderul PNL, Alexandru Dănăilă, susţin cu tărie că se va remedia situaţia creată în luna iunie

 

După ce au respins un proiect privind o cofinanţare pentru comuna Salcia Tudor (condusă de primarul PNL Florin Moroiu), ca răzbunare politică pentru “boicotul” liberalilor la proiectul privind aprobarea actualizării inventarului domeniului public al judeţului, consilierii judeţeni PSD par să îşi regrete decizia. Mai exact, potrivit preşedintelui CJ Brăila, Francisk Chiriac, dar şi liderului PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, proiectul comunei Salcia Tudor, privind sistematizarea centrului civic în satul Olăneasca (lungime 0,7 km), s-ar putea regăsi pe ordinea de zi a proximei şedinţe ordinare.

“La Salcia Tudor, din discuţiile pe care le-am purtat cu domnul Chiriac a reieşit că dumnealui a înţeles, în final, că blocarea investiţiilor în judeţ nu este o soluţie pentru a determina sau a forţa anumiţi consilieri să voteze într-un anumit fel. La prima şedinţă ordinară a CJ Brăila, pe ordinea de zi, va fi introdus şi proiectul de la Salcia Tudor. Pentru că este o investiţie care trebuie făcută. La fel cum sunt toate investiţiile pe care Consiliul Judeţean le sprijină în acest judeţ”, a afirmat Dănăilă.

 

Chiriac: «Eu îmi cer scuze personal faţă de locuitorii din Salcia Tudor şi faţă de domnul primar»

Preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac,  a afirmat că regretă faptul că a trebuit să se ajungă la respingerea unui proiect investiţional la nivelul judeţului, în contextul în care consilierii PNL au ajuns să profite de punctele de pe ordinea de zi a CJ care au nevoie de două treimi din voturi pentru a fi adoptate.

“Da, recunosc, atunci a fost un vot politic. Întotdeauna în Consiliul Judeţean va fi un vot politic, care va avea consecinţe asupra modului de aplicare în administraţie. Nu suntem aleşi de oameni pe criterii administrative, ci politice. Am zis de fiecare dată că nu suntem la mâna opoziţiei şi dacă vrem, deşi nu ne dorim lucrul acesta, putem să avem un vot de blam. De aceea l-am şi dat. Proiectul legat de Salcia Tudor a fost primul punct de acest gen de pe ordinea de zi. Oricum, nu era în intenţia mea să nu le trec pe toate, am vrut doar să demonstrăm PNL-ului că nu fac ei legea şi că deocamdată suntem noi la putere. Când o să fie ei la putere, atunci vor lua ei deciziile respective. Dar nu mi se pare în regulă ce s-a întâmplat. O să reglăm şi această situaţie. Eu îmi cer scuze, personal, faţă de locuitorii din Salcia Tudor şi faţă de domnul primar. I-am promis cu fermitate că în şedinţa ordinară din 17 iulie, primul proiect legat de asocieri va fi cel de la Salcia Tudor”, a afirmat la rândul său Chiriac.

Reamintim că, după scandalul din şedinţa ordinară a CJ Brăila din luna iunie, a urmat o şedinţă extraordinară în care proiectul privind inventarul domeniului public a fost aprobat, într-o formă acceptată şi de consilierii PNL, urmând ca însuşirea inventarului să aibă loc până la finele anului.
Categorie articol: 

Comentarii