Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CJ Brăila pune la bătaie o nouă sumă de bani pentru ONG-uri

• în total, discutăm despre 475.000 lei

 

Membrii Consiliului Judeţean Brăila au aprobat, recent, un proiect de hotărâre privind o nouă sesiune de acordare de finanţări nerambursabile către activităţile nonprofit, de interes judeţean în 2019. Mai exact, este vorba despre modificarea unei hotărâri din luna mai, care vizează acest Program de finanţare a ONG-urilor şi Asociaţiilor.

“Având în vedere că în prima sesiune de selecţie a proiectelor nu a fost atribuită toată suma alocată în buget pentru finanţarea Programului, pentru suma rămasă Autoritatea Finanţatoare poate organiza şi alte sesiuni de selecţie a proiectelor”, se arată în cadrul raportului proiectului de hotărâre.

Astfel, bugetul propus pentru a doua sesiune de selecţie a proiectelor venite din partea ONG-urile este de 475.000 lei, reprezentând diferenţa dintre suma aprobată iniţial pentru Program în acest an (600.000 lei) şi suma finanţărilor aprobate pentru proiectele declarate eligibile în cadrul sesiunii iunie 2019. Din aceeaşi sursă aflăm că domeniile de interes general propuse a fi finanţate conform ghidului sunt: Cultura - 374.000 lei şi Social - 100.000 lei.

Practic, proiectele ce vor fi contractate în cadrul Programului vor putea beneficia de o finanţare nerambursabilă din partea Consiliului Judeţean Brăila, astfel: Cultură: maxim 50.000 lei/proiect; Social - maxim 25.000 lei/proiect. Pentru a doua sesiune de selecţie, durata de desfăşurare a proiectelor declarate eligibile trebuie să se încadreze până la data de 10 decembrie 2019.

Proiectul mai vizează  câteva modificări de ordin tehnic ale modului în care se face finanţarea prin acest program şi a fost aprobat în unanimitate.
Categorie articol: 

Comentarii