Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CJ Brăila continuă să caute medici pentru Spitalul Județean și pune la bătaie locuințe noi

* membrii Consiliului Județean Brăila au aprobat, recent, o nouă listă a solicitanților pentru închirierea de locuințe în blocul ANL de pe șoseaua Buzăului nr. 15A, destinat medicilor * este vorba despre un specialist în Medicină Legală * președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a vorbit despre necesitatea angajării de medici pe anumite secții în cadrul SJU și cum oferta privind apartamentele ar putea ajuta la rezolvarea problemei

 

Consilierii județeni au aprobat încă o solicitare pentru închirierea unui apartament în blocul de pe Șos. Buzăului, nr. 15A, din Brăila, destinat medicilor și personalului medical. Este vorba despre un specialist în Medicină Legală, care a obținut un punctaj de 110 în urma verificării comisiei care se ocupă de procesul de selecție al doritorilor care fac cerere pentru un asemenea apartament.

După cum reiese din referatul de aprobare al proiectului votat de CJ Brăila în ședința ordinară din luna ianuarie, imobilul din șoseaua Buzăului nr. 15A a fost inclus în subprogramul guvernamental de finanțare de locuințe construite din fondurile Agenției Naționale pentru Locuințe destinate închirierii pentru tinerii specialiști din domeniul sănătății.

Contactat de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei” și întrebat câți medici au venit până acum să se angajeze la Spitalul Județean de Urgență și au primit un astfel de apartament, președintele CJ, Francisk Chiriac, a precizat că s-au închiriat 14 din cele 31 de apartamente disponibile. Acesta a adăugat că există deja planuri pentru realizarea a încă unui astfel de bloc în apropiere, care de asemenea va deservi medicii doritori să se mute în Brăila și să lucreze la SJU.

”Până acum, 14 din cele 31 de apartamente au fost date. Ne dorim să le dăm pe toate și să atragem cât mai mulți medici. Am zis că acesta este un avantaj pentru noi, că avem locuințe de serviciu, pentru a atrage cât mai mulți medici tineri în Brăila. Ca plan de viitor, noi mai avem un teren acolo și suntem dispuși, tot printr-un proiect cu ANL, să mai construim încă 16 apartamente”, a declarat Chiriac.

Potrivit acestuia, medicii care aleg să locuiască într-un asemenea bloc, plătesc o chirie modică, stabilită în baza unei formule de calcul, agreată și de ANL. Chiriac a dorit să sublinieze cu această ocazie și segmentele unde SJU Brăila ar avea mare nevoie de medici noi.

”Îi așteptăm pe toți, cu mare drag. Au mai venit medici tineri între timp. Ne-a mai venit un medic diabetolog, dar este brăilean și locuiește în locuința proprie. Dar acelora care sunt din alte localități și nu au o locuință, noi le putem oferi această posibilitate din partea Consiliului Județean, pentru că semnează un contract pe o perioadă nedeterminată cu Spitalul Județean de Urgență Brăila. Sunt secții deficitare în întreaga țară, însă nouă ne trebuie medici la UPU, unde de ani de zile avem acea nemulțumire. Deci da, cu cât sunt mai mulți medici la UPU, cu atât lucrurile se vor aranja și acolo. Mai avem nevoie de medici interniști, de cardiologi, de radiologi. O să avem nevoie și de pediatri. Noi încercăm să schimbăm generațiile de medici, fără a crea, să spun așa, vreun disconfort la nivelul pacienților”, a conchis sursa citată.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii