Mergi la conţinutul principal

CJ şi Primăria vor să suporte integral montarea sistemului de monitorizare video a drumurilor

Preşedintele Consiliului Judeţean şi primarul municipiului iau în calcul la modul serios varianta asumării în integralitate, de către cele două instituţii, a finanţării sistemului de monitorizare video pe partea de circulaţie rutieră. Potrivit calculelor estimative ale celor doi, suma necesară pentru a acoperi cu camere video câteva drumuri judeţene şi municipale mai aglomerate se ridică la peste 1 milion de euro, iar edilii se gândesc la varianta unor credite, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să ia în parteneriat o firmă privată. Acest tip de parteneriat public-privat a fost exclus din discuţie recent, după ce o controversă declanşată la nivel naţional a pus în evidenţă faptul că acest tip de colaborare între primării şi firme private, în urma cărora cele două părţi îşi împărţeau banii proveniţi din amenzi este ilegală, iar primarii respectivi riscă să fie cercetaţi penal.
Preşedintele Gheorghe Bunea Stancu a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că până la sfârşitul zilei, se va stabili clar la ce variantă de lucru se va apela: "Astăzi probabil că vom pune la punct ultimele detalii cu privire la proiectul de monitorizare video a circulaţiei rutiere, atât pentru drumurile principale din municipiu cât şi pentru vreo 4-5 drumuri judeţene. E o necesitate pentru judeţ, mai ales că avem multe accidente rutiere soldate cu morţi. Probabil că va fi monitorizat şi drumul Brăila - Galaţi, avem discuţii şi cu cei de la Poliţie, ei vor spune care vor fi drumurile pe care se vor monta aceste camere video. (...) Am estimat că ceea ce vrem noi să luăm pentru municipiu şi judeţ va costa circa 1,2 milioane de euro şi asta ar însemna o rată de un miliard lei vechi pe lună, ceea ce nu mi se pare atât de mult".
La rândul său, primarul Aurel Simionescu a comentat că ultima acţiune de amploare făcută pe linie de circulaţie rutieră în municipiu şi judeţ a dovedit fără putinţă de tăgadă că este nevoie de măsuri ferme pentru a-i ţine în frâu pe vitezomani şi pe cei care încalcă în alte moduri legislaţia rutieră în vigoare: "Aţi văzut că urmare a acţiunii mai ample făcute de Poliţia Brăila, în colaborare cu poliţişti din judeţe limitrofe, pe circulaţie, am avut peste 1000 de sancţiuni. Asta înseamnă că ceea ce vrem să facem este necesar, dacă într-o singură zi, peste 1000 de brăileni au încălcat, într-un fel sau altul, legislaţia în vigoare. Vedeţi câtă adrenalină este la unii dintre noi...".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro