Mergi la conţinutul principal

Civilizaţie doar sub supraveghere

* în schimb, alte pâlcuri de pădure din preajma municipiului, lăsate nesupravegheate, sunt pline de gunoaie

Primăria Brăila a încercat, aşa cum promisese primarul Aurel Simionescu, să ofere un aspect mai civilizat celei mai frecventate zone de picnic, situate în pădurea din spatele Lacului Sărat. Astfel, pe 1 şi 2 mai, acolo au fost montate câteva grătare ce au putut fi folosite gratis de brăilenii care nu aveau pe ce să-şi prepare micii. Ca să fie menţinută curăţenia, firma de salubritate "Braicata" a adus tomberoane şi toalete ecologice. Totodată, firma RER le-a pus la dispoziţie o cisternă cu apă celor care voiau să se spele pe mâini înainte de a se aşeza la masă. Prezenţa permanentă a unei patrule de poliţişti comunitari a întregit setul de măsuri luat de autorităţile locale, iar rezultatul a fost surprinzător: zona aceea de pădure, unde rămâneau de obicei nenumărate grămezi de gunoaie, era neaşteptat de curată, ieri dimineaţă. "În general, lumea a înţeles să îşi aducă resturile la tomberon, dar au fost destui care le-au lăsat aruncate printre copaci. A trebuit să meargă cei de la «Braicata» să strângă în urma lor, că altfel nu vedeaţi o asemenea curăţenie", ne-a declarat unul dintre poliţiştii comunitari care au stat în week-end cu ochii pe amatorii de ieşiri la iarbă verde. Sute de brăileni au ales să-şi petreacă începutul de mai în acel pâlc de pădure, iar atmosfera a fost dominată de fumul grătarelor şi muzică zgomotoasă. Din fericire, în ciuda cantităţilor impresionante de bere consumate la faţa locului, n-a apărut niciun conflict între petrecăreţi, astfel încât să fie nevoie de intervenţia forţelor de ordine.

04padur1 Brăilenii care s-au ştiut nesupravegheaţi au lăsat vraişte în urma lor Dacă măsurile luate de autorităţi au menţinut curăţenia în pâlcul de pădure din spatele Lacului Sărat, alte zone tradiţionale de picnic, lăsate nesupravegheate, arătau jalnic ieri dimineaţă. Aşa s-a întâmplat, de exemplu, în păduricea dintre linia de tramvai şi localitatea Vărsătura. Şi acolo a fost plin de maşini şi de petrecăreţi, sâmbătă şi duminică, iar în lipsa poliţiştilor comunitari şi a firmelor de salubritate brăilenii şi-au păstrat vechile năravuri, abandonându-şi resturile printre copaci. Prea puţini au avut o atitudine civilizată, luându-şi deşeurile într-un sac de plastic, pentru a le arunca la tomberonul de acasă. În urma grosului mulţimii au rămas pungi de plastic, casolete goale, cutii de bere şi alte deşeuri care strică aspectul verde şi curat al pădurii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro