Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cistigatorii concursului de debut "Ioan Petru Culianu"

Catrinel Madalina Popa, doctoranda in filologie si colaboratoare la diverse reviste culturale, a cistigat premiul I la concursul de debut "Ioan Petru Culianu" pentru carti de studii si eseuri, organizat de Editura Polirom.
Popa a fost premiata pentru lucrarea "Labirintul de oglinzi. Repere pentru o poetica a metatranzitivitatii", informeaza editura.
Premiul I este in valoare de 1000 euro.
Premiul al II-lea i-a revenit Luciei Simona Dinescu cu lucrarea "Corpul in imaginarul virtual al tehnoculturii".
Ambele lucrari vor fi publicate in acest an la Polirom.
Juriul celei de-a doua editii a concursului "Ioan Petru Culianu" a fost alcatuit din Tereza Culianu-Petrescu, Liviu Antonesei, Dan Petrescu si Silviu Lupescu.
Anul trecut, la Polirom au fost publicate cele trei lucrari premiate la editia anterioara a concursului de debut: "Pragul si neantul. Incercari de circumscriere a mortii" de Adela Toplean, "Iter in Indiam. Imagini si miraje indiene in drumul culturii romane spre Occident" de Liviu Bordas si "Postmodernismul in antropologia culturala" de Gabriel Troc.
Cea de-a treia editie a concursului se va desfasura in perioada mai-octombrie, pentru manuscrise din domeniile: istoria religiilor, studii culturale, mentalitati, antropologie, stiinte socio-umane (psihologie, sociologie, istorie, stiinta politica, studii de gen, asistenta sociala), comunicare, relatii publice, studii media.
Catrinel Madalina Popa, in virsta de 30 de ani, a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti. Absolventa a cursurilor de masterat, in prezent este cadru didactic asociat al aceleiasi universitati si doctoranda in filologie. In 2002 a cistigat o bursa guvernamentala "Vasile Pirvan" la Accademia di Romania (Roma) cu un proiect consacrat genurilor literare si strategiei postmoderne. Colaboreaza la reviste ca Romania literara, Observator cultural si Dilema veche.
Lucia Simona Dinescu este asistent suplinitor la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti si cercetator-colaborator la Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii (CESI). Este doctor in filologie cu o lucrare consacrata implicatiilor literare ale spatiului virtual. Colaboreaza la revistele Dilema veche, Idei in dialog, Romania literara, Orizont, Cultura etc. si detine o rubrica saptaminala consacrata imaginii virtuale in Observator cultural.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii