Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cireşii japonezi plantaţi anul trecut în Parcul Monument cad pradă furiei vandalilor

 

* în urmă cu aproximativ un an de-a lungul aleii dintre Bazinul Olimpic şi Stadionul Municipal s-au plantat un număr de aproximativ 144 cireşi japonezi * autorităţile locale au sperat că vor transforma aleea într-un frumos loc de promenadă *Serviciul “Seroplant” a asigurat că exemplarele care nu s-au prins sau au fost vandalizate vor fi înlocuite dar e dezolant să vezi cum periodic, unul câte unul, tinerii pomi cad seceraţi

 

 

Nu s-a împlinit niciun an de când pe aleea din Parcul Monument care face legătura între noul Bazin Olimpic s-au plantat de către serviciul “Seroplant” din cadrul Primăriei, nu mai puţin de 144 de cireşi japonezi. La vremea respectivă au participat la această acţiune, pe lângă angajaţii “Seroplant”, şi câţiva consilieri municipali, dar şi circa 250 de elevi ai Liceului cu Program Sportiv şi ai Grupului Şcolar “Grigore Moisil”. Inclusiv primarul Marian Dragomir a pus mâna pe lopată şi a dat o mână de ajutor pentru plantarea câtorva copaci. Acest eveniment a avut ca scop transformarea aleii într-o frumoasă zonă de promenadă în cadrul Parcului Monument.

Din nefericire se poate observa cum aproape zilnic, unul câte unul, copăceii tineri care abia au prins rădăcini, cad seceraţi. Conducerea “Seroplant” a dat asigurări că vor fi înlocuite exemplarele care nu s-au prins sau cele care au fost vandalizate. Dar, se pare că bieţii cireşi japonezi nu se pot adapta în ecosistemul autohton din cauza faunei locale alcătuite din indivizi certaţi cu natura, cu legea şi nu în ultimul rând cu bunul simţ.
Categorie articol: 

Comentarii