Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Circulatie blocata, intre Braila si Galati, din cauza unei conducte de apa sparte

Pod de gheata, intre Braila si Galati. In asta s-a transformat ieri noapte soseaua de pe dig, dintre cele doua orase, din cauza unei conducte de apa, sparte ca urmare a gerului naprasnic. Apa care tisnea din conducta, direct pe sosea, se transforma instantaneu in gheata, facind imposibila circulatia autoturismelor. Politistii au blocat circulatia timp de citeva ore, iar angajatii de la "Drumuri Nationale" au aplicat nisip si sare, pentru ca, spre dimineata, sa se deblocheze traficul, in zona.
Conducta de apa aflata chiar in apropierea soselei s-a spart, din cauza temperaturilor extrem de scazute, iar toata apa care a tisnit prin crapatura s-a revarsat pe carosabil, transformindu-l instantaneu intr-un patinoar. Politistii au oprit imediat circulatia in zona, si au anuntat echipa de interventie, pentru a remedia defectiunea. Si drumarii au facut noapte alba, razuind stratul gros de gheata, de pe sosea, si imprastiind sare si nisip. "Aici o sa stam toata noaptea, nu?Actionam in zona, ca avem material. Ce-i aici, este crima si pedeapsa!", comenta, in miez de noapte, unul dintre drumarii veniti la fata locului. "Nu-i cine stie ce grozavie, o conducta de alimentare a combinatului are o gaura, o fisura. E o lucrare de durata, acum, cel putin, trebuie sa facem ceva pentru moment, sa directionam apa in alta parte", isi dadea cu parerea un altul.
Politistii au oprit circulatia in zona citeva ore, pentru a preveni eventualele accidente, datorate stratului gros de gheata . Subcomisarul Dorel Vilsan, din cadrul Serviciului Politie Rutiera, aflat la fata locului, ne-a declarat: "In aceasta seara, la orele 20.30, pe Drumul National 22 B Braila-Galati s-a produs o avarie la conducta de apa, amplasata paralel cu drumul, care apartine SC"Sidex"SA. Scurgerile de apa au produs un pod de gheata pe o lungime de circa 100 de metri, care Ingreuneaza circulatia rutiera.
Datorita temperaturii scazute si a vintului puternic, apa ingheata instantaneu, iar zapada formata se asterne pe carosabil, formindu-se in acest moment un pod de gheata. Am actionat in colaborare cu utilajele de la "Drumuri Nationale", si asteptam echipa care sa intervina, pentru remedierea defectiunii".
Avaria la conducta de apa a fost remediata In jurul orei 24.00.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii