Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Circulatia vehiculelor in Bagdad va fi interzisa pentru a proteja pelerinii siiti

Autoritatile irakiene vor interzice circulatia automobilelor prin centrul Bagdadului, incepind de vineri seara si pina duminica dupa-amiaza, din cauza afluxului de pelerini siiti, a declarat, vineri, generalul Adnan Thabit, citat de AFP.
"Am decis un numar de masuri de securitate, in colaborare cu Ministerul de Interne, cel al Apararii si Forta multinationala", a precizat generalul, care conduce politia irakiana.
"Circulatia automobilelor va fi interzisa in zona celor doua riuri din centrul Bagdadului, incepind de vineri, de la ora 21.00 (20.00, ora Rominiei) si pina duminica, la ora 17.00 (16.00, ora Rominiei)", a adaugat oficialul.
Aceste masuri sunt menite sa asigure securitatea a sute de mii de pelerini siiti, asteptati sa soseasca duminica pentru comemorarea mortii imamului Mussa al-Kazim, al saptelea dintre cei 12 imami ai siismului, care a fost persecutat si a murit in inchisoare la Bagdad, in anul 799.
La 31 august 2005, 965 de pelerini siiti care participau la aceasta comemorare au murit inecati, asfixiati sau calcati in picioare, iar 815 au fost raniti in urma unei ambuscade pe podul Al-Aimah din Bagdad, care face legatura cu mausoleul Mussa al-Kazim.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii