Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Circa 640.000 de persoane, evacuate din locuintele lor

Circa 640.000 de persoane au fost nevoite sa-si paraseasca locuintele din cauza incendiilor devastatoare din sudul Californiei, izbucnite in urma cu sapte zile, au anuntat simbata autoritatile din San Diego, citate de AFP.
Numarul persoanelor sinistrate, dintre care majoritatea au fost autorizate sa se reintoarca in locuinte, era estimat pina in prezent intre 500.000 si un milion de persoane.
Numarul de 640.000 de persoane evacuate a fost anuntat de un purtator de cuvint al comitatului San Diego, Nicole Ossola.
Dintre acestea, 19.000 sint inca vizate de ordinul de evacuare, in timp ce 3.000 sint gazduite in adaposturi temporare, potrivit cifrelor oficiale.
Aceasta evacuare in masa este cea mai importanta din istoria Californiei.
Serviciile sanitare au avertizat populatia cu privire la aerul foarte toxic din acest stat si au semnalat consecintele pe termen lung ale poluarii si gazelor cu efect de sera generate de incendii.
In sapte zile, focurile din California au degajat in atmosfera echivalentul in gaze cu efect de sera a 440.000 de autoturisme intr-un an, a declarat Patricia Rey, purtator de cuvint al biroului pentru calitatea aerului, din cadrul Agentiei de protectie a mediului, din California.
Localnicii au fost sfatuiti sa nu iasa din case, din cauza nivelului de poluare de trei ori mai mare decit normele federale.
Categorie articol: 

Comentarii