Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Circa 58 la suta dintre germani se opun trimiterii de militari in Liban

Circa 58 la suta dintre cetatenii germani se opun unei participari a tarii lor la forta internationala de pace din Liban, potrivit unui sondaj publicat vineri, relateaza AFP.
Potrivit sondajului Politbarometer, efectuat de canalul doi al postului public de televiziune ZDF, doar 26 de procente dintre respondenti au fost de acord cu o contributie militara la noua Forta intermara a Natiunilor Unite (FINUL), cu conditia unei garantii ca militarii germani nu vor fi nevoiti sa intre in conflict cu armata israeliana.
Doar 13 la suta dintre cetatenii germani sustin participarea tarii la forta internationala fara nici o conditie, potrivit sondajului realizat intre 15 si 17 august, pe un esantion reprezentativ de 1.259 de persoane.
Cancelarul german Angela Merkel nu a exclus, joi, mobilizarea unor contingente militare terestre germane in Liban, propunind insa implicarea marinei germane pentru a supraveghea regiunea de coasta a Libanului care se intinde pe o lungime de 200 de kilometri.
Merkel a afirmat, de asemenea, ca Germania ar putea pune la dispozitia ONU trupe pentru asistenta logistica, transport aerian si supraveghere.
Seful diplomatiei germane, Frank-Walter Steinmeier, a subliniat in fata membrilor Comisiei pentru Afaceri Externe din Bundestag, Camera inferioara a Parlamentului german, reunita in sedinta extraordinara, vointa Guvernului de a-si aduce o "contributie puternica" la misiunea de pace ONU in special prin intermediul marinei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii