Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Circa 400 de elevi brăileni vor primi burse prin programul “Bani de liceu”

• valoarea bursei este de 180 lei/lună

 

Ministerul Educaţiei continuă şi în anul şcolar 2017-2018 Programul naţional de protecţie socială “Bani de liceu”. Sprijinul financiar se acordă lunar, în cuantum de 180 lei pe lună, la începutul anului şcolar, pe perioada cursurilor  inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă şi pe perioada practicii în producţie.

Potrivit listei beneficiarilor publicată pe site-ul ministerului, anul acesta, 389 de elevi brăileni vor primi această bursă socială, cei mai mulţi fiind de la Liceul “N. Titulescu” Însurăţei - 82 de beneficiari, Liceul “G. Vâslan” Făurei - 56 elevi şi liceele “I. Ghica” şi “M. Sebastian” din municipiu, cu câte 29 de elevi fiecare.

Beneficiarii programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu” sunt elevii care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maximum 150 lei, precum şi elevii care beneficiază de o măsură de protecţie ori aflaţi sub tutelă, în cazul respectării condiţiei de venit. Sprijinul financiar se acordă pe bază de cerere formulată de elev, însoţită de acte doveditoare privind venitul brut lunar pe membru de familie.

Suportul financiar se sistează dacă elevul acumulează mai mult de 20 de absenţe nemotivate într-o lună, dacă a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de 3-5 zile sau dacă a obţinut mai puţin de nota 7 la purtare.

La nivel naţional, în anul şcolar 2017-2018, de programul “Bani de liceu” vor beneficia 33.061 elevi.
Categorie articol: 

Comentarii