Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Circa 2.000 de afgani se declara pregatiti sa mearga in Fisia Gaza pentru a-i apara pe palestinieni

Citeva zeci de deputati afgani au afirmat marti ca 2.000 de tineri afgani sint pregatiti sa se alature rezistentei palestiniene din Gaza, avertizind ca bombardamentele israeliene ar putea provoca o "revolta mondiala a musulmanilor impotriva necredinciosilor", relateaza AFP.
Intr-un comunicat citit in prezenta unui secretar al Parlamentului in cadrul unei conferinte de presa, circa 30 de deputati afgani califica atacul israelian drept "barbar si tiranic".
"Circa 2.000 de tineri afgani din diverse provincii sint pregatiti sa mearga in Fisia Gaza pentru a apara musulmanii palestinieni aflati intr-o situatie dificila", a afirmat el fara a oferi alte detalii.
Daca "invaziile Palestinei" nu inceteaza, rezistenta musulmana se va transforma intr-o "revolta mondiala musulmana impotriva necredinciosilor", avertizeaza ei.
Aceasta declaratie, care intervine dupa ce citeva mii de afgani au manifestat in ultimele zile impotriva acestor bombardamente care au ucis cel putin 580 de palestinieni, intre care aproximativ 100 de copii, si impotriva Statelor Unite, aliate ale Israelului si principalul sustinator al Guvernului afgan.
Deputatii denunta in special "atitudinea pasiva" si "inumana" a presedintelui american George W. Bush, care "a justificat aceste oribile crime israeliene", refuzind sa isi exprime opozitia, si a influentat si alte tari in acest sens la Consiliul de Securitate al ONU, sustin ei.
Guvernul proamerican al Republicii Islamice Afganistan, care nu recunoaste Israelul, a condamnat oficial raidurile israeliene din Gaza.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii