Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Circ şi cozonaci în Consiliul Judeţean

• liberalul Ovidiu Nechita i-a adus preşedintelui CJ Brăila, Francisk Chiriac, un cozonac şi o geacă galbenă, în semn de protest faţă de declaraţiile acestuia dintr-o conferinţă de presă recentă • Chiriac a criticat dur consilierii de opoziţie după şedinţa ordinară din iunie, acuzând că au “un finanţator”, astfel că Nechita a cerut lămuriri, ieri, în plen • Chiriac nu a primit prea bine gestul consilierului, şi-a menţinut acuzaţiile şi a ameninţat că îi va da în judecată pe cei care îi prejudiciază imaginea

 

Moment agitat, ieri, la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Brăila. Consilierul PNL Ovidiu Nechita a venit “înarmat” la şedinţă cu un cozonac şi o geacă galbenă zdrenţuită pe post de “cadouri” pentru preşedintele CJ, Francisk Chiriac, în semn de protest faţă de declaraţiile făcute de acesta în cadrul unei conferinţe de presă, după şedinţa din luna iunie.

Mai exact, la vremea respectivă, aşa cum am anunţat într-o ediţie anterioară, Chiriac a criticat dur atitudinea din şedinţe a membrilor opoziţiei. Acesta a vorbit despre PND-istul Cătălin Iordache, dar şi despre consilierii liberali, în frunte cu Ovidiu Nechita şi Alexandru Dănăilă şi a precizat, printre altele, că au “un finanţator”. Tot atunci, Chiriac a afirmat ironic că la PNL Brăila “se va înfiinţa o brutărie cu specific cozonaci”, astfel că Nechita cu pregătirea “de contabil gestionar, va gestiona cozonacii şi gecile galbene”. Ei bine, liberalul a ţinut să îi reproşeze preşedintelui CJ Brăila faptul că a ales să facă acele declaraţii într-o conferinţă de presă susţinută în biroul său din Consiliu, în timpul programului, pe banii contribuabililor. Mai mult, pentru că şeful CJ Brăila a preferat să le vorbească uneori la per tu colegilor, Nechita a ţinut să i se adreseze în acelaşi mod în şedinţa de ieri, pentru a-şi sublinia lipsa de respect faţă Chiriac.

“Într-unul dintre articolele apărute în presa locală scrie în felul următor: «Le-a intrat sponsorul la puşcărie». Eu vin şi votez aici proiectele propuse şi deja mă simt vizat. Vreau să îmi spui public acum, mie şi judeţului, cine este sponsorul meu? Că aşa ai declarat în timpul programului. Să îmi spui cine anume este! În loc să te ocupi de cu totul altceva, tu asta faci!”, a declarat Nechita în plen, oferindu-i cozonacul şi jacheta galbenă preşedintelui în semn de protest.

Chiriac i-a aruncat înapoi cozonacul liberalului, însă cum acesta i l-a returnat, preşedintele CJ s-a ridicat de la prezidiu şi a mutat “cadourile” pe un scaun gol din sala de şedinţe, după care a revenit la locul său.

“În primul rând, mie nu îmi stă bine cu galben. În timpul programului, sunt şi om politic şi pot să fac declaraţii politice. Domnule consilier, eu înţeleg că sunteţi trezorierul PNL, nu v-a ieşit reţeta la cozonaci şi sunteţi foarte supărat”, a declarat la rândul său Chiriac, ameninţându-l pe Nechita că o să apeleze la avocat în cazul tuturor celor care îi aduc acuzaţii nefondate.

PNL-istul a insistat pe ideea că nu este trezorierul partidului şi a cerut să i se spună cine consideră Chiriac că îi este finanţator, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Chiriac a punctat doar că va oferi informaţiile pe care le are organelor competente.

“Nu îţi e ruşine? Să îţi fie! Nu ai muncit toată viaţa ta! Numai pe la stat ai fost. Habar nu ai ce înseamnă munca! Să vii tu aici să îmi spui după atâţia ani de zile de muncă faptul că am sponsor!”, a mai afirmat Nechita, vizibil iritat că nu a primit un răspuns.

După şedinţă, Chiriac a făcut un comentariu pe reţelele de socializare şi a precizat că după trei ani în care a acceptat declaraţii demagogice şi uneori impertinente la adresa sa şi chiar a familiei sale, a luat decizia să reacţioneze şi să vorbească despre neregulile celor din opoziţie. Acesta a adăugat în postare că după şedinţă, Nechita a fost la un pas de a-l agresa fizic pe scările instituţiei, cu precizarea că mai mulţi colegi au fost martori la incident, făcând apel la conducerea PNL Brăila să ia atitudine faţă de consilier.
Categorie articol: 

Comentarii