Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciobanul care a oferit mita unui politist a fost dat pe mina Tribunalului

Depistat in timp ce oferea spaga suma de 3,7 milioane de lei agentului Fanel Radu, seful Postului de Politie Unirea, Florin Dutu, in virsta de 26 de ani, din satul Valea Canepii, a fost trimis in judecata, din ordinul procurorului Laurentiu Valea, de la Parchetul Judetean. Arestat preventiv pe o perioada de 10 zile, Dutu, cioban provenit dintr-o familie instarita, risca ani grei de inchisoare, pentru dare de mita. El a incercat sa cumpere bunavointa politistului, oferindu-i foloase materiale, intrucit era suspect intr-un dosar de furt de metale neferoase.
Fanel Radu, politistul care l-a denuntat pe Florin Dutu, este seful Postului de Politie Unirea. Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Valea, in ziua de 13 februarie 2006, seful de post s-a deplasat cu masina Primariei Unirea la un centru de colectare a metalelor din satul Albina, intrucit existau indicii ca acolo s-ar fi savirsit ilegalitati. Radu era insotit de colegii lui. Intr-adevar, ajungind la centrul de colectare, el l-a surprins pe Florin Dutu, din Valea Canepii, care tocmai predase achizitorului cantitatea de 142 kilograme de aluminiu. Luat "la bani marunti", suspectul a declarat ca "a cumparat aluminiul din Combinat" (ulterior, afirmatia s-a dovedit neadevarata). Imediat, politistul a intocmit proces-verbal si l-a audiat pe cioban in calitate de invinuit. In timp ce stateau de vorba - de fata era si soferul Primariei Unirea, V. Cimpureanu -, suspectul i-a propus agentului ca, in schimbul unui folos material, sa-i rezolve favorabil dosarul, motivind ca "este baiat bun" si ca "nu se va auzi nimic" in legatura cu acest lucru. Insistentele lui Dutu l-au determinat pe seful de post sa sesizeze ofiterul de zona, ulterior el intocmind raport la seful IPJ Braila.
Intrucit invinuitul stabilise cu omul legii sa se intilneasca a doua zi, la prinz, la Restaurantul "Ialomita" din Mogador, Politia si Parchetul au pus la cale prinderea lui in flagrant delict. Pe 14 februarie 2006, la ora 13.00, fara sa stie ca i se intinde o cursa, Florin Dutu a intrat in local impreuna cu agentul Fanel Radu. Cei doi s-au asezat la o masa si au comandat cite o cafea. La un moment dat, ciobanul a scos din buzunar mai multe bancnote si le-a oferit politistului (conform intelegerii, 2 milioane de lei urmau sa ajunga la agentul Radu si 2 milioane la colegii acestuia). Din greseala, suma oferita era mai mica cu 300.000 de lei. In acel moment, suspectul a fost retinut de ofiteri din cadrul IPJ, care l-au condus in arest. Pe numele invinuitului a fost emis, in aceeasi zi, mandat de arestare preventiva, pentru dare de mita, iar cazul a fost preluat de Parchetul de pe linga Tribunal.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii