Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciobanii pot solicita subventii

De ieri, si crescatorii de ovine si caprine pot solicita subventii, conform HG nr. 1853/2005 cu modificarile si completarile ulterioare.
Astfel, crescatorii de animale care detin in exploatare minim 50 capete ovine si/sau 10 capete caprine, inscrise in Registrul Agricol la data de 31 decembrie 2005, beneficiaza anul acesta de subventii. Sint luate in calcul doar oile si/sau caprele care intre 1 ianuarie - 31 decembrie 2006 fata cel putin o singura data, si masculii reproducatori. Toate animalele pentru care se solicita subventia trebuie sa fie inregistrate in Sistemul national de identificare a animalelor (sa fie crotaliate - n.r.). Valoarea sprijinului este de 20 lei RON/cap oaie sau capra si de 50 RON/cap berbec sau tap inscris in Registrul genealogic. Pentru oile/caprele certificate ecologic, subventia este de 30 RON/cap. Conform legii, cererile de subventii pentru acest sector se pot depune incepind cu 1 octombrie 2006.
Subventiile se vor derula, ca si in cazul celorlalte specii de animale, prin Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA).
In cursul zilei de ieri, APIA Braila a inregistrat deja 10 dosare. Conform precizarilor reprezentantului Biroului Relatii Publice, in majoritatea dosarelor s-au solicitat subventii pentru circa 150 de capete. Primii ciobani care si-au cerut drepturile provin din zone cunoscute drept traditionale pentru oierit, respectiv satele din apropierea Baltii Brailei si perimetrul Maxineni - Salcia Tudor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii