Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cioban rupt în bătaie

Un cioban din Tichileşti a ajuns la Spitalul Judeţean Brăila, după ce a fost bătut măr. Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, susţine că cel care l-a agresat este chiar patronul stânei la care lucra, iar neînţelegerile ar fi plecat de la faptul că acesta îl acuza că i-a vândut câteva oi. Ciobanul a fost găsit aproape inconştient lângă stână, zăcând plin de sânge, de către sora sa, care tocmai venise în vizită din Italia.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 11 spre 12 octombrie, când ciobanul Ionel Iacomi s-a întâlnit cu patronul său, Romică Anghel, în faţa unui bar din Tichileşti. Victima se învoise de la muncă în acea după-amiază, cerându-i voie soţiei patronului să meargă acasă, deoarece venise în vizită sora lui, din Italia. Bărbatul povesteşte că în jurul orei 22 a fost sunat de către patron, care l-ar fi chemat la bar să-i facă cinste cu o bere. Ciobanul susţine că neînţelegerile ar fi început de la faptul că şeful l-a acuzat că i-a vândut nişte oi din turmă şi, supărat, bărbatul a decis să-şi facă singur dreptate, luându-l la bătaie. "M-a chemat să bem o bere la restaurant, unde era el cu maşina, şi a început să mă lovească, nici n-am apucat să intrăm înăuntru. Motive: că i-am vândut oile, că unde sunt oile lui? M-a lovit cu pumnul în faţă şi pe urmă m-a suit în maşină unde a început să mă lovească cu picioarele în coaste. Pe urmă m-a dus înapoi la stână la el şi mi-a zis «du-te de te odihneşte». Mi-a dat o sticlă de suc şi una de apă minerală. Când am văzut că se întoarce înapoi cu maşina, am plecat de la stână. M-am dus acasă la nişte băieţi care lucrau la el, îi mulgeau vacile, şi m-am adăpostit la ei. A doua zi a venit sora mea şi m-a luat de acolo, m-a adus la spital", ne-a povestit bărbatul aflat pe patul de spital.
15ciob1Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Brăila, unde a rămas internată în secţia de chirurgie toracică, sub îngrijirea medicului specialist dr. George Cătălin Urdă. Bărbatul este supărat pe patronul său, căruia îi reproşează că nu s-a interesat de sănătatea lui după ce a ajuns în spital şi nu crede că se vor mai împăca, deşi se cunosc din copilărie. Ciobanul îşi aminteşte că în urmă cu câţiva ani, când lucra la aceeeşi stână, a mai avut o neînţelegere cu şeful lui, dar atunci lucrurile nu au fost atât de grave şi amândoi au trecut peste situaţie. Ionel Iacomi susţine că în decurs de aproape un an de zile patronul nu i-a plătit drepturile cuvenite, iar acesta era unul dintre motivele pentru care între ei apăreau frecvent discuţii legate de bani. "Oricum avea să-mi dea bani, cât am lucrat la el, aproape un an. A mai dat, dar puţin câte puţin. I-am zis mereu şi el zicea «lasă că-ţi dau, lasă că-ţi dau». Dar acum, a băgat motivul ăsta, că i-am vândut oile. I-am zis hai cu mine la persoana la care spui că am dat oile, prefer să mergem la procuratură, să mă condamne, dacă sunt vinovat. Mergem la Poliţie, dacă spui că am vândut oile, dăm declaraţie, nu trebuie să ne omorâm, dar tu cauţi să mă omori", povesteşte bărbatul. Aşa cum ne-a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, insp. Jenel Şogor, Iacomi nu a depus, deocamdată, plângere la Poliţie împotriva agresorului său. "Având în vedere că s-a stabilit că leziunile pe care le are nu i-au pus în pericol viaţa, este vorba de o vătămare corporală, iar, în acest caz, conform legii, nu se poate deschide dosar penal decât dacă victima depune plângere, lucru care, până în acest moment, nu s-a întâmplat".
Categorie articol: 

Comentarii