Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Cintecul de dragoste de-a lungul Dunarii"

Incepind de vineri, pe Esplanada, va avea loc Festivalul-concurs de muzica populara "Cintecul de dragoste de-a lungul Dunarii". Vor participa concurenti din judetele: Caras Severin, Mehedinti, Teleorman, Ialomita, Galati, Tulcea, Constanta, Giurgiu, Braila, dar si din diaspora tarilor: Serbia, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova. Preselectia candidatilor s-a facut de catre juriu prin evaluarea unor inregistrari trimise in format electronic.
Presedintele juriului este Elise Stan, realizator al Televiziunii Romane, cea care semneaza emisiunea "O vedeta populara". Din juriu mai fac parte: prof. univ. dr. Nita Fratila, un cunoscut etnomuzician, Oana Petrica, directorul Centrului National pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bucuresti, vicepresedintele Consiliului Judetean Niculina Moisescu si prof. Paraschiva Moise.
Festivalul se va desfasura timp de trei seri. Vineri si simbata spectacolul-concurs va incepe la ora 20.00, iar seara de Gala, de duminica, va incepe la ora 21.00 si va fi preluata de TVR pentru a fi retransmisa in cadrul emisiunii "O vedeta populara". Evolutia candidatilor va fi live, acompaniamentul fiind asigurat de orchestra "Lautarii", dirijata de Nicolae Botgros. In fiecare seara vor sustine recitaluri artisti cunoscuti si apreciati de public. Fuego, care va cinta numai muzica populara, si Irina Loghin vor sustine recitaluri in prima seara, Adriana Ochisanu si Lidia Bejanaru din Republica Moldova cinta in cea de-a doua seara, iar concursul se va incheia cu recitalurile sustinute de Sofia Vicoveanca si Gheorghe Rosoga. Prezentarea va fi asigurata de vedeta TVR Iuliana Tudor.
Braila va fi reprezentata de tinerele Georgiana Movileanu din Faurei si Paraschiva Neculai din Braila. In joc sint premii de mii de lei: premiul I - 1.600 de lei, premiul II - 1.200 de lei, premiul III - 1.000 de lei si trei mentiuni a cite 600 de lei.
"Multi specialisti au considerat interesant concursul, in special tematica acestuia, cintecul de dragoste. Sintem preocupati sa cunoastem repertoriul pe aceasta tema si sa evaluam acuratetea costumelor populare din zona riverana Dunarii. Acest eveniment este, de asemenea, un prilej pentru noi, ca organizatori, sa stabilim relatii durabile cu membrii comunitatilor romanesti din tarile riverane Dunarii", a spus directorul Centrului de Creatie Braila, Maria Puscaciu.
Festivalul Concurs este organizat de Centrul pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila si Consiliul Judetean.
Categorie articol: 

Comentarii