Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CinEd şi Cinefeel, o lună de educaţie cinematografică gratuită la Brăila

• în luna martie, CinEd România organizează o formare gratuită în oraşul nostru, în parteneriat cu Cinematograful de Artă Cinefeel şi Centrul de Creaţie

 

După ce a încheiat cel de-al treilea an în România cu cifre-record, peste 4.200 de elevi fiind beneficiari CinEd în 2018, programul de educaţie cinematografică ajunge în luna martie la Brăila, chiar la Cinematograful de Artă Cinefeel (Centrul de Creaţie Brăila, Piaţa Traian, Nr. 2, Etaj 1, intrare prin Calea Galaţi).

Acest program se desfăşoară de 3 ani, timp în care peste 1.000 de învăţători, profesori şi bibliotecari publici, din 18 oraşe, au participat la sesiunile de formări gratuite organizate. Aceştia şi-au dezvoltat competenţe în educaţia cinematografică şi în predarea non-formală la clasă şi continuă să folosească resursele puse la dispoziţie - filme, materiale pedagogice, tutorat.

Programul ajunge în Brăila cu ajutorul echipei Cinefeel, primul cinematograf de artă din oraş. Formarea va fi coordonată de criticul de film Andreea Mihalcea şi este dedicată profesorilor de primar/gimnaziu/liceu, precum şi bibliotecarilor publici din Brăila. Înscrierea este gratuită şi toţi cei prezenţi vor primi o diplomă de participare. Facilitatorii educaţionali care se vor înscrie în program şi vor organiza 3 proiecţii pentru elevi în acest an şcolar vor primi o diplomă de participare la programul european.

CinEd este finanţat de programul Europa Creativă/MEDIA, coordonat de Institutul Francez din Paris şi, pe partea pedagogică, de Cinemateca Franceză, iar în România este implementat de Societatea Culturală NexT.

Pentru informaţii suplimentare, puteţi scrie la cined@nextproject.ro 

Urmăriţi paginile de facebook Next Film Education sau Cinefeel Brăila.

Trailer CinEd: http://bit.ly/CinEdTeaser
Categorie articol: 

Comentarii