Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cine vrea încălzire "eco" trebuie să se grăbească

Brăilenii care sunt interesaţi să îşi încălzească locuinţele cu sisteme care utilizează energie regenerabilă şi vor să obţină finanţare nerambursabilă din partea statului, prin programul Casa Verde, trebuie să se grăbească cu depunerea dosarelor la Agenţia pentru Protecţia Mediului. Cererile de finanţare se primesc doar până la 15 iulie, potrivit unei decizii a Administraţiei Fondului pentru Mediu. După 15 iulie 2011 se va realiza o redistribuire a fondurilor între judeţe, în sensul că sumele rămase disponibile în unele judeţe se vor redistribui în judeţele unde solicitările sunt mai mari decât valorile repartizate iniţial. În primă instanţă, fondurile au fost alocate în funcţie de numărul de locuitori din fiecare judeţ. Având înregistraţi 373.174 de locuitori, Brăilei i s-au repartizat anul acesta, pentru finanţarea cererilor din programul "Casa Verde", 1.721.205 lei.
După cum v-am mai informat, pentru panouri solare şi centrale cu peleţi solicitanţii pot primi un împrumut nerambursabil, din Fondul pentru Mediu, de până la 6.000 lei, în timp ce pentru pompele de căldură suma maximă ce poate fi acordată este de 8.000 lei. Dacă investiţia depăşeşte ajutorul primit de la Administraţia Fondului pentru Mediu Bucureşti, difierenţa este suportată de beneficiar. În situaţia în care beneficiarul achiziţionează un panou solar, de exemplu, cu doar 3.000 lei, i se va deconta numai această valoare.
În sesiunea 2010, în judeţul Brăila au fost depuse 112 dosare, din care au fost aprobate 79. În actuala sesiune, până la data de 4 iulie s-au depus 70 dosare, dintre care 60 pentru panouri solare, 9 pentru centrale termice pe peleţi şi un dosar pentru pompe de căldură.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii