Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cine sunt cei doi oameni care pot retrage un titlu de doctorat

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a afirmat că, în prezent, legislaţia în domeniul doctoratelor este incoerentă şi haotică, nu a existat suficientă voinţă politică pentru a da mediului universitar un cadru robust şi autonomia necesară iar jocurile politice au făcut mult rău învăţământului românesc, el adăugând că „aşa ceva nu trebuie să continue, s-a încheiat".
Declaraţia a fost făcută ieri într-o conferinţă de presă, în care ministrul a vorbit despre lansarea în dezbatere publică a proiectului de hotărâre de guvern privind Codul studiilor universitare de doctorat.
„Acordarea şi retragerea titlurilor va fi în atribuţia şi responsabilitatea instituţiei organizatoare de studii universitare de doctorat, adică a universităţilor şi a Academiei Române. Mecanismul este unul natural: cine organizează studiile doctorale îşi asumă responsabilitatea privind calitatea şi integritatea şi ia şi decizia de acordare a titlului. Nu eram aici, acum, dacă acest lucru era clar. Şi nu a fost", a spus ministrul. În final, ministrul Educaţiei este cel care emite ordinul de retragere a titlului.
Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) rămâne instanţa de apel la deciziile universităţilor. Consiliul verifică procedura şi se asigură de calitatea procesului de acordare a titlului. De asemenea, Consiliul poate solicita universităţilor reanalizarea deciziei.

 
Categorie articol: 

Comentarii