Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cine dracu mai joacă rugby în Brăila?

Înţeleg că s-au agitat destul de tare spiritele după ce s-a stabilit că viitorul bazin olimpic (când s-o face) va fi construit pe spaţiul pe care acum se află terenul de rugby al marii echipe Rugby Club Brăila, câştigătoare de 8 ori consecutiv a Ligii Campionilor la rugby, care are în componenţă nu mai puţin de patru câştigători ai Balonului Oval de Aur. Acuma, fără mişto, am aflat că echipa de rugby chiar a dat jucători de toată isprava spre deosebire, de exemplu, de Fotbal Club Brăila care în curând va ajunge să joace în Divizia D.

Pe de altă parte, dincolo de interesele lui Bunea Stancu, căruia îi surâde o nouă afacere imobiliară, cu câştiguri garantate, eu sunt de părere că rugby este un sport frumos, dar nu-i în niciun caz la fel de elegant ca înotul. Bre, cei care vor să joace rugby în Brăila o pot face şi pe alt stadion. De exemplu, în Progresul, la Buricea, poate aşa vor dispărea şi turmele de vaci, capre şi alte animale mai mult sau mai puţin domestice de care se-ngrijesc clanurile din Brăiliţa. Şi-apoi, la cum arată jucătorii de rugby, mi-e greu să cred că n-ar face faţă mardeiaşilor din echipa lui Buricea. Chiar le-ar prinde bine puţin antrenament corp la corp.

Şi-atunci, este evident că mai bine te apuci să faci un bazin olimpic aicişea-n Parcul Monument, la doi paşi de Polivalenta lui Stancu, de LPS şi Stadionul de Atletism, care s-o amenaja şi el când o vrea muşchii atrofiaţi ai lui Simionescu. Şi, zău, că mi se rupe de faptul că firmele conduse de Bunea Stancu vor câştiga lucrările pentru construirea viitorului bazinului olimpic. Nu ar fi nici prima, nici ultima licitaţie pe care Concivia lui Bunea Stancu ar câştiga-o în Brăila. Dar brăilenii ar trebui să fie interesaţi de perspectivele, de oportunităţile pe care le-ar oferi un bazin olimpic ridicat în Brăila. Să vă dau un singur argument: tot Galaţiul ar veni să înoate la Brăila, ceea ce, măcar ca orgoliu, ar fi un mare câştig.
Categorie articol: 

Comentarii