Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cine cunoaste joaca, ritmu' si algoritmu'

Tacimurile sint asezate frumos pe masa, iar pesedistii si pedelistii au luat loc pe scaune, in asteptarea ciolanului. Sa inceapa, asadar, mincatoria, pardon, dezmatul culinar am vrut sa zic.
PSD Braila a stabilit componenta comisiei de negociere cu PDL, pentru adjudecarea posturilor de directori din institutiile deconcentrate. Stancu, Simionescu, Tudose, Balcan si Rotaru vor incerca sa obtina nu neaparat partea mai mare din ciolan, cit cea care contine mai multa carne. Cum ar fi, de exemplu, Finantele si Politia. Pedelistii sint si ei flaminzi, dar constienti, in acelasi timp, ca nu vor putea ridica tonul la masa.
Referitor la felul in care se va face marea imparteala si cum vor fi numiti viitorii directori, primarul Aurel Simionescu a avut un punct de vedere interesant: "Nu vrem sa facem niste lucruri (numiri - n.a.) pe algoritm, ci pe competenta profesionala". Mie, unul, mi se pare ca Simionescu a incercat sa scuze comisia pesedista pentru numirile pe care le va face. Nu inteleg de ce politicienii simt nevoia sa invoce criteriul de competenta, cind toata lumea stie ca pentru a ajunge director intr-o institutie de anvergura Directiei de Finante sau Politiei trebuie sa ai puternice propteli politice. Il vedeti cumva pe Bunea Stancu consfintind numirea ca sef la Finante, in locul lui Deca, a unui nene care sa fie de capul lui, care sa plece in controale asa, de nebun, calcindu-i pe bataturi pe patronii apropiati PSD in campania electorala? Numirile pe criteriu politic se practica de cind lumea si pamintul, nu de ieri, de azi. Asa cum la fotbal, un antrenor vine cu echipa lui (secunzi, maseur, antrenor de portari), este aproape imposibil ca in politica asta involuata de la noi sa fie numiti sefi de institutii altfel decit pe principiul subordonarii de partid. De fapt, Finantele vor fi conduse de presedintele PSD, caci el va numi viitorul director, el va desena traseul ce trebuie urmat si tot el va decreta ca verbul "a amenda" se va conjuga doar la persoana intii, plural, si anume "noi amendam".
Atita timp cit in politica nu se intra pe principiul competentei, ar fi culmea ca politicienii sa accepte in fruntea unor institutii-cheie tehnocrati, care, pe deasupra, mai stiu si meserie. Pai, tre' sa fii cel putin timpit, ca politician, sa te inconjori de oameni competenti. E ca si cum le-ai pune drujba-n mina ca sa-ti taie craca de sub picioare!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii