Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cinci tineri au murit într-un tragic accident rutier

Viteza excesivă a fost fatală pentru cinci tineri brăileni care se întorceau cu maşina de la o discotecă din Însurăţei, unde sărbătoriseră ziua unuia dintre ei. Conducătorul auto, care se căsătorise în urmă cu trei săptămâni, a apăsat prea tare pedala de acceleraţie, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra volanului şi s-a izbit violent de un copac. Impactul a fost atât de puternic încât cei cinci tineri, doi bărbaţi şi trei femei, au decedat pe loc. În ziua când a murit, unul dintre tineri tocmai împlinea vârsta 29 de ani.
Tragedia s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 2.30, pe DE 584, în afara localităţii Valea Cânepii. Florin Calciu, de 27 de ani, cadru militar, conducea autoturismul "Opel Astra" pe DE 584, fiind însoţit de alte patru persoane. Unul dintre pasageri, Mirel Cireaşă, caporal la o unitate militară din Brăila, tocmai împlinea 29 de ani şi plănuise o petrecere specială. Băiatul îşi invitase amicii într-o discotecă din oraşul Însurăţei, unde auzise că distracţia este maximă. Au plecat în grup, cu mai multe maşini, iar sărbătoritul a urcat în maşina colegului său, pe care acesta o cumpărase recent, cu banii de la nuntă, maşină de care era foarte mândru şi pe care dorea s-o verifice, la un drum în afara oraşului. Tinerii s-au distrat în discotecă, iar la plecare, spre dimineaţă, cei doi amici au luat în maşină trei fete, cu vârste între 17 şi 21 de ani, pe care le cunoscuseră la dans şi care se întorceau şi ele în Brăila. Pe drum, profitând de faptul că şoseaua era liberă, şoferul, de 27 de ani, a apăsat la maxim pedala de acceleraţie, încercând să dovedească performanţele maşinii. În afara localităţii Valea Cânepii, din cauza vitezei excesive, după ce a efectuat manevra de depăşire a unui alt autoturism, şoferul a ieşit în afara părţii carosabile şi s-a lovit violent de un copac. În urma coliziunii, maşina s-a făcut bucăţi, iar cei cinci tineri nu au mai avut nici o şansă de supravieţuire. În ciuda loviturii puternice, airbag-urile din faţă nu s-au deschis, doar cele laterale fiind activate. La locul tragediei s-au deplasat imediat poliţiştii rutieri, precum şi echipaje SMURD şi de Ambulanţă, însă personalul medical nu a mai avut cum să îi ajute pe tineri.

"Eu sunt bine, sunt la Însurăţei, în discotecă"

Rudele tânărului care-şi serbase ziua de naştere au fost şocate să afle că acesta a pierit, la mai puţin de două ore după ce vorbiseră cu el şi-i uraseră "La mulţi ani!". Constantina Cireaşă, mama victimei, spune că din cauza vitezei fiul ei a ajuns în mormânt. "Doamne, Maica Domnului, Doamne! Pentru ce să mai trăiesc, lăsaţi-mă! Vreau să mor, vreau să mor! Viteza mare a fost de vină. Prietenul lui îşi luase o maşină cu banii de la nuntă, de 2 săptămâni, de la bulgari. A vrut să facă proba şi a venit o căruţă, ce am auzit şi noi, că nu ştim, şi a intrat în depăşire", a spus mama băiatului.
Sora tânărului de 29 de ani a povestit că îl sunase pe Mirel după miezul nopţii şi i-a trimis şi un mesaj pentru a-i ura toate cele bune."Şi la scurt timp m-a sunat el «Ce faci sora-mea, eşti bine? Eu sunt bine, sunt la Însurăţei, în discotecă». I-am zis «Ce cauţi acolo?» El mi-a răspuns «Păi e ziua mea, aşa e bine»", ne-a povestit sora victimei.
Cei care au fost martori ai carnagiului rutier susţin că autoturismul gonea cu aproximativ 150 de km la oră şi că tânărul aflat la volan ar fi consumat băuturi alcoolice. Poliţiştii aşteaptă rezultatele examenului medico-legal, pentru a stabili dacă şoferul consumase într-adevăr alcool înainte de a urca la volan. Ei continuă cercetările, în vederea stabilirii exacte a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Accident mortal şi la Gropeni

Sâmbătă după-amiază, un alt tânăr brăilean şi-a pierdut viaţa după ce a intrat cu maşina într-un copac de pe marginea drumului. În jurul orei 17.00, Laurenţiu A. în vârstă de 32 de ani, din municipiul Brăila, conducea autoturismul pe DJ212, în afara localităţii Gropeni. Din cauza neatenţiei în conducere, şoferul a pierdut controlul asupra volanului, a părăsit carosabilul şi a intrat cu partea laterală a maşinii într-un copac. În urma impactului, şoferul a decedat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii