Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cinci miliarde de lei vechi pentru reabilitarea clădirii Centrului Militar Zonal

Un schimb de replici între preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi consilierul PDL Marian Sârbu a avut loc luni în cadrul ultimei şedinţe a legislativului judeţean. Motivul conflictului a fost introducerea ad-hoc pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre cu privire la alocarea unei sume pentru reabilitarea clădirii Centrului Militar Zonal. Concret, ordinea de zi s-a suplimentat cu un nou proiect privind rectificarea bugetului propriu al judeţului Brăila, pe anul 2014, cu suma de 500.000 de lei, bani necesari pentru consolidarea pavilionului B al Centrului Militar. "S-a suplimentat ordinea de zi cu proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului judeţului Brăila pe anul 2014 şi este vorba de alocarea a 500.000 de lei pentru pavilionul B al Centrului Militar Zonal. Să o începem anul aceasta, iar până anul viitor să o terminăm. Cifra se învârte în jurul sumei de 20 de miliarde lei vechi, pentru a fi reabilitată clădirea în totalitate, înclusiv acoperişul. Dar începem cu 5 miliarde, nu are rost să aruncăm bani foarte mulţi anul acesta, pentru că nu mai este timp efectiv până când reuşim să facem licitaţia. Ar fi trebuit început mai demult, dar ăsta este un alt subiect", a fost declaraţia liderului CJ.
Încă de la început, pentru suplimentarea ordinei de zi au fost împotrivă cei doi consilieri de la PDL, Marian Sârbu şi Alfredo Pascale, situaţie comentată de Stancu: "Dânşii nu vor să reparăm Centrul Militar. Aştia-s băieţi buni. Eu v-am zis că avem consilieri super aici, domnule comandant".
Replica democrat-liberalului nu a întârziat, acesta subliniind faptul că opoziţia nu este împotriva acestui punct, dar că ar fi trebuit anunţată această situaţie din timp pentru a avea timp să o studieze: "Vrem domnul preşedinte, dar nu suntem de acord cu proiectele aduse aici înainte de şedinţă, proiecte care, din punctul meu de vedere, necesită un pic de studiu. Să avem şi noi timp să citim proiectele de hotărâre. (...) Dar ce se întâmplă dacă le citim? Nu mai faceţi afirmaţii că nu vrem noi să se reabiliteze clădirea."
Ironic la afirmaţiile pedelistului Sârbu, Stancu a continuat: "Dar ce credeţi că se întâmplă dacă alocăm nişte bani parţial pentru a repara o clădire care este a statului român şi este în administrarea noastră şi în proprietatea noastră? Dar cine vă opreşte să nu citiţi o frază? Se pare că voi votaţi numai în interesul cetăţeanului. Este dreptul meu să fac afirmaţii, de asta am microfon aici, să fac afirmaţii cât vreau".
La final, proiectul a trecut cu 24 de voturi "pentru", din 26 cât erau prezenţi, cei doi consilieri din opoziţie, Marian Sârbu şi Alfredo Parcale, nelăsându-se înduplecaţi şi votând împotrivă. Au lipsit motivat Emilia Meiroşu (PSD), Marius Valentin Dobrotă (PSD), Nicu Cireaşă (PSD), Gicu Mitache (PDL), Cristian Ancuţa (PNL).

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii