Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cinci meciuri in gala de box profesionist "Noaptea Campionilor"

Gala de box profesionist "Noaptea Campionilor", programata, simbata, in Sala Sporturilor Rapid din Capitala, va cuprinde cinci meciuri, printre care se numara si cel dintre Viorel "Bombardierul" Simion si campionul intercontinental Karim Chakim, din Franta.
"Lui Viorel Simion i-am adus un adversar mai tare decit imi doream. Cind am acceptat meciul nu am stiut ca francezul este campion intercontinental, dar sportivul nostru este medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale si locul cinci la Olimpiada, la amatori, asa ca va trebui sa il bata si pe acest adversar", a declarat presedintele FR de Box, Rudel Obreja, in cadul unei conferinte de presa.
Oficialul FRB considera ca Sorin "Pantera" Tanasie va putea cuceri titlul european anul viitor. "Ma gindesc ca anul viitor Sorin Tanasie sa lupte pentru titlul european la box profesionist, pe care daca il va cistiga, Romania ar avea din nou un titlu european dupa 60-70 de ani. Cred ca Tanasie este omul potrivit, pentru ca este cel mai puternic in Europa la categoria lui de greutate", a afirmat presedintele federatiei.
Programul galei de la Bucuresti, care va incepe de la ora 20.00, in deschiderea Galei local kombat "Bataie in Giulesti", este urmatorul:
- Sorin "Pantera" Tanasie - Nordine Barmou (Franta) - categoria 53,525 kg (sase reprize a cite trei minute)
- Viorel "Bombardierul" Simion - Karim Chakim (Franta) - 58,967 kg (6x3)
- Vasile Dragomir - Axente Igor (Republica Moldova) - 63,503 kg (4x3)
- Cristian Hodorogea - Vladimir Sandalika (Republica Moldova) - 66,678 (6x3)
- Corina Cirlescu - adversara nedesemnata inca - 50,802 kg (4x2)
Rudel Obreja a subliniat ca, in ciuda scandalului izbucnit in cadrul federatiei, inca mai este presedintele FRB. "Inca sint presedintele Federatiei Romane de Box. Este o intreaga poveste, un lucru care nu este nici placut, nici benefic boxului romanesc si care implica anumite riscuri la nivel international, acolo unde am reusit sa cistig niste pozitii extrem de importante pentru Romania, nu pentru mine personal. Sper sa iesim cit mai repede din aceasta poveste, pentru ca boxul romanesc are nevoie de reconstructie. Scandalurile sint o imagine, dar nu cred ca de asta avem nevoie acum, ci de liniste sa putem face ce avem de facut", a declarat Obreja.
Dupa alegerile din noiembrie 2004, cind Rudel Obreja a devenit presedintele FR de Box, un grup de contestatari in frunte cu Viorel Zamfir a sustinut ca noul presedinte nu avea de fapt dreptul sa candideze. Contestatia se baza pe o prevedere din statut potrivit careia orice membru al Biroului Federal care a demisionat, nu mai are dreptul niciodata sa candideze. Rudel Obreja, dar si Francisc Vastag, Adrian Fetecau si Bogdan Stoicescu au demisionat in 2002, in urma unui conflict cu presedintele din acea perioada, Iosf Armas, dar, cu toate aceastea, au candidat in 2004, obtinind functii in federatie. Ulterior, in martie 2006, Adunarea Generala a eliminat din statut acel paragraf, dar, cu toate acestea, contestatarii au obtinut o hotarire judecatoreasca definitiva, prin care alegerile din 2004 au fost anulate.
Astfel, miercuri se va intruni Biroul Federal, in componenta de dinainte de alegerile din 2004, pentru a decide organizarea unor noi alegeri, pe data de 28 ianuarie 2007.
Rudel Obreja spune ca respecta decizia justitiei, indiferent de parerile sale personale. "Din punct de vedere formal, pina la organizarea alegerilor nu voi mai fi presedinte, dar din punctul de vedere al influentelor si al deciziilor legate de strategia boxului, eu voi conduce, pentru ca am acest mandat, pe care il consider mandatul oamenilor. Mai mult de 120 de oameni au votat pentru mine in 2004. Am o datorie fata de ei si vreau sa o respect", a precizat Obreja.
Presedintele FRB a adaugat ca actuala incertitudine din boxul romanesc risca sa afecteze grav acest sport, deoarece Agentia Nationala pentru Sport nu are cu cine sa incheie contractul de finantare pentru anul viitor. "Trebuie sa se incheie cit mai repede aceasta poveste, pentru ca altfel riscam sa raminem fara buget pe anul viitor", a spus Obreja.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii