Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cinci maşini noi pentru colectarea gunoiului la ECO SA

• Primăria Brăila a luat, ieri, în primire cinci maşini noi care vor funcţiona la SC ECO SA de acum înainte • este vorba despre 3 maşini de colectare a gunoiului, o autospecială cu container şi o alta ce poate fi folosită şi la deszăpeziri • potrivit directorului societăţii, Ionuţ Pisică, valoarea totală a investiţiei se ridică la 2.153.000 lei cu tot cu TVA • primarul Marian Dragomir a anunţat că vor urma şi alte dotări pentru această societate

 

Primăria Brăila a bifat o nouă investiţie în zona de salubrizare. Mai exact, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Marian Dragomir a luat în primire, alături de directorul SC ECO SA, Ionuţ Pisică, cinci maşini nou-nouţe pentru colectarea deşeurilor din oraş şi nu numai. După cum a explicat edilul-şef, trei dintre maşini sunt pentru colectarea gunoiului, însă de capacitate diferită, la acestea se adaugă o autospecială cu cârlig şi container, precum şi o altă autospecială ce poate fi folosită şi la deszăpeziri. O investiţie totală ce se ridică la 2.153.000 lei, potrivit directoului societăţii Primăriei.

“ECO începe să se doteze. Anul trecut am alocat sume de bani prin hotărâri de Consiliu Local Municipal ca şi aport la capital, pentru dotarea societăţii. Iată că o parte dintre acestea au început să vină deja. O să vă prezentăm la finalul conferinţei de presă primele maşini noi pentru colectarea gunoiului din Municipiul Brăila. Vorbim de 3 maşini marca IVECO, pentru colectarea gunoiului. Două de 16 mc cu o valoare de 90.000 euro (TVA inclus) şi una cu o capacitate de 10 mc. De asemenea, o autospecială echipată cu cârlig Abroll şi container, care costă aproximativ 125.000 euro (TVA inclus). Şi o autospecială marca Renault, care poate fi folosită, aşa cum o să vedeţi, şi la deszăpezire şi împrăştiere material antiderapant. Dar are şi o multitudine de alte utilităţi, care vor fi prezentate într-o altă conferinţă de presă, cam în vara acestui an”, a declarat Dragomir.

Maşinile au fost livrate de societatea bucureşteană “Grădinariu”, câştigătoarea licitaţiei organizate de SC ECO pentru aceste dotări. Prezenţi la conferinţa de presă, reprezentanţii societăţii au explicat că principalul atu al acestor maşini este că au fost gândite să se strecoare pe străzi înguste fără probleme şi să poată încărca o cantitate destul de mare de deşeuri.

“Firma face 25 de ani de când este pe piaţă. Cel mai aproape oraş în care am livrat maşini este Galaţi, dar şi în Constanţa, Bucureşti. În Iaşi avem chiar 8 maşini de livrat în perioada următoare. Am mai livrat în Vaslui, Focşani, Cluj, Turda, Dej, Hunedoara. Anul trecut am livrat şi la Consiliul Judeţean Brăila două maşini multifuncţionale pentru întreţinerea drumurilor, pentru cosit, dar şi o maşină cu macara”, a declarat Andrei Grădinariu, reprezentantul societăţii câştigătoare a licitaţiei.

 

Dragomir anunţă şi alte dotări pentru SC ECO

Primarul Marian Dragomir a profitat de ocazie pentru a anunţa că municipalitatea va continua în perioada următoare să mai aloce fonduri pentru dotarea Societăţii “ECO” cu diferite utilaje şi nu numai.

“Urmează ca în perioada următoare să fie lansată licitaţia şi pentru achiziţia unui tractor, unui încărcător frontal şi cupă. Pentru că este foarte necesar în zona de colectare a crengilor şi frunzelor de pe sectorul acestei societăţi. Deşi au fost alocate sumele încă din primăvara anului trecut, procedurile licitaţiei au făcut ca abia astăzi să fie posibilă prezentarea acestor utilaje nou sosite. Vreau să menţionez faptul că licitaţia a fost organizată de societatea ECO şi nimeni nu poate să decidă în cadrul unei societăţi ce anume utilaje, de la ce societate sau de la ce producător vor fi cumpărate. Ele trebuie să îndeplinească toate condiţiile tehnice specificate în caietul de sarcini, fără a fi indicată vreo anumită societate. (...) Mai urmează şi alte investiţii la ECO, dar ele vor fi prezentate pe acest model. Ori luna aceasta, ori luna următoare. Nu vă detaliem acum despre ce este vorba, ca să păstrăm un element de surpriză”, a conchis edilul-şef.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii