Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cinci incendii în trei zile. Week-end aglomerat pentru pompierii brăileni

• focurile au fost sesizate la un adăpost de animale, două locuinţe, un punct termic dezafectat şi la o maşină aflată în trafic • o singură persoană a ajuns la spital, din cauză că a făcut atac de panică

 

Pompierii brăileni au intervenit pentru stingerea a cinci incendii în mai puţin de 72 de ore. Trei din cele cinci focuri au avut aceeaşi cauză de izbucnire: scurtcircuit la instalaţia electrică.

Prima intervenţie în ultimele trei zile a avut loc sâmbătă, la ora 7.00 dimineaţa. Un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Făurei a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă pentru lichidarea unui incendiu la un adăpost de animale situat pe Aleea Mecanizatorilor din localitatea Făurei. A ars adăpostul de animale cu o suprafaţă de cca. 100 mp. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost folosirea unui sistem de încălzire defect.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 0.40, două echipaje din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Brăila au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, situată pe Str. Griviţei din municipiul Brăila. Au ars aproximativ 12 mp de acoperiş la o mansardă amenajată deasupra unui garaj. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit la instalaţia electrică.

În cursul după amiezii de duminică, alte două incendii au fost anunţate prin 112. Detaşamentul 2 de pompieri Brăila a intervenit cu trei autospeciale de stingere pentru lichidarea unui incendiu la o locuinţă din satul Lacu Sărat, comuna Chiscani, la ora 15.10. Au ars acoperişul cu o suprafaţă de cca. 130 mp. şi bunurile din trei camere de locuit. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit la instalaţia electrică. Proprietara a suferit un atac de panică şi a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila. Circa 4 ore mai târziu, un alt foc a fost anunţat la numărul unic de urgenţă, iar un echipaj din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Brăila a fost trimis să intervină cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un punct termic dezafectat de pe Aleea Micşunelelor din municipiu. Au ars circa 20 kg de deşeuri menajere. Persoane fără adăpost au incendiat gunoi menajer în interiorul punctului termic.

Cel de-al cincilea incediu a fost sesizat dispeceratului luni, la ora 6.40. Un echipaj din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Brăila a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, pentru a stinge focul izbucnit la un autoturism aflat în trafic pe Şoseaua de Centură a municipiului Brăila. Autoturismul a ars în proporţie de 90%. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit la instalaţia electrică.
Categorie articol: 

Comentarii